GündemHaber Girişi : 16 Mart 2023 14:04

“#KolektifYarın” dayanışma platformu ile iyilik çoğalacak�

“#KolektifYarın” dayanışma platformu ile iyilik çoğalacak 

2015 yılında bir komünite yaratarak, paydaşlarının birlikte daha güçlü büyüyebileceği çalışma alanı tecrübeleri oluşturmak için ‘Sev, yarat, paylaş’ mottosuyla yola çıkan Kolektif House, dayanışma odaklı tüm projelerini artık #KolektifYarın çatısı altında topluyor. Kolektif House’un web sitesi üzerinde hayata geçirilen #KolektifYarın platformunda, birinci etapta 6 Şubat’ta gerçekleşen sarsıntılardan etkilenenlerin önümüzdeki periyot gereksinimlerine istekli dayanaklar sunmak isteyen ekosistem paydaşlarını birleştirmek gayesiyle afet dayanışma duyuru sayfası oluşturuldu. Kolektif üyelerinin ve ekosistem network ağının istekli dayanaklarının listelendiği sayfada afetzedelerin yarınına takviye olmak için istihdamdan barınmaya, ruhsal dayanaktan iş geliştirme ve teknoloji tahlillerine kadar, gönüllüler tarafından pek çok farklı kategoride takviye duyurularına yer veriliyor.

“Komünitenin birleştirici ve dönüştürücü gününe inanıyoruz”

Konuya ait değerlendirmede bulunan Kolektif House Kurucu Ortağı ve CEO’su Ahmet Onur, şunları söyledi: “Yola çıktığımız günden bu yana her hususta sürdürülebilirlik şuuruyla hareket ederken, komünitenin birleştirici ve dönüştürücü gücüne inanıyoruz. Bugüne kadar Marmaris yangınlarında bölgedeki gereksinim sahiplerine dayanak sağlanmanın yanı sıra hayata geçirdiğimiz ‘Kolektif Efor’ hareketiyle elektronik eşyaların ileri dönüşümüne kadar pek çok çalışmada ekosistemimizle dayanışma içinde hareket ettik. Bugün, yaşadığımız afet sonrası, önümüzdeki düzgünleşme periyodunun birlikte yürümemiz gereken uzun bir yol olduğu bilinciyle birçok farklı daldan üyelerimizin yer aldığı komünitemizin ve ekosistemdeki geniş network ağımızın tesir alanını sürdürülebilir bir yarara dönüştürmek için adım attık. Artık yarınlar için dayanışma ile bir ortaya gelerek ‘birlikte güçlüyüz’ diyeceğimiz; toplumsal faydayı, umudu ve güzelliği sürdürülebilir bir biçimde büyütmeyi amaçladığımız tüm projelerimizde #KolektifYarın diyeceğiz. Birçok farklı bölümde hizmet sunan üyelerimizin yanı sıra erişim sağlayabildiğimiz geniş network ağımızın tesir alanının verdiği güçle tek bir platform üzerinden yarar yaratmayı ve dayanışmaya teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Yarınlara umut olmak isteyen herkesi platformumuza davet ediyoruz.”

“İyiliği çoğaltmaya devam edeceğiz”





Bu kapsamda birinci adım olarak Kolektif House web sitesinde afet dayanışma duyuru sayfasını hayata geçirdiklerini ve yeniden #KolektifYarın çatısı altında başlatılan dayanışma temalı komünite etkinliklerini sürdüreceklerini söz eden Ahmet Onur, kelamlarına şöyle devam etti: “Afetten etkilenenlerin önümüzdeki periyot muhtaçlıkları için sunulan farklı kategorilerdeki istekli takviyelerini bir ortada listeleyerek kolay kolay ulaşılabilir kılmak vedijital mecralarımızda da duyuru takviyesiyle erişimini artırmak istiyoruz. Yaşadığımız bu güçlü süreci aşmada dayanışmanın düzgünleştirici gücüne inanıyoruz. Ayrıyeten, platform içerisinde takviye duyuru ilanı başvurusu yanında yer verdiğimiz marka iş birliği/proje fikirleri irtibat alanı ile de toplumsal yarar odaklı proje fikirlerine kapılarımızı açacağız. Yaralarımızı daima birlikte sardıktan sonra dünyamıza yeterli gelecek, dayanışma odaklı tüm projelerimizi #KolektifYarın platformu çatısı altında hayata geçirmeye ve uygunluğu çoğaltmaya devam edeceğiz.”

#KolektifYarın web sitesi:

https://kolektifhouse.co/topluluk/destege-ihtiyacim-var
https://kolektifhouse.co/topluluk/destek-saglamak-istiyorum