GündemHaber Girişi : 25 Şubat 2023 15:20

Konya Bilim Merkezi, Konya’daki depremzede çocuklara moral veriyor

Konya Bilim Merkezi, Konya’daki depremzede çocuklara moral veriyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin TÜBİTAK destekli Konya Bilim Merkezi, düzenlediği bilimsel etkinliklerle Konya’daki depremzede çocuklara moral veriyor.

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, 6 Şubat’ta yaşanan felaketlerin akabinde zelzelenin yıkıma uğrattığı kentlerden çok sayıda depremzede çocuğu aileleriyle birlikte Konya’da en hoş biçimde konuk ettiklerini söz etti.

Başkan Altay, “Konya olarak sarsıntının yaralarını sarmak için günlerdir Hatay’da çok değerli çalışmalar yürütürken bir taraftan da kentimizde ağırladığımız konuklarımızın yanında oluyoruz. Sarsıntıdan sonra kentimize gelen çocukların deprem travmasını daha kolay atlatabilmelerini sağlamak için Konya Bilim Merkezimiz de boş durmuyor. Ruhsal danışmanlık eğitimi alan işçilerimiz deprem bölgesinden gelen ve yurtlarda kalan konuklarımız için; bilim şovları, teleskopla gökyüzü müşahedesi, astronomi sunumları ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Eğlenceli geçen programların sonunda çocuklarımıza çeşitli armağanlar de dağıtarak onları sevindiriyoruz” diye konuştu.





Ayrıca deprem bölgesinden gelen ve Konya’daki okullara yerleştirilen öğrencilerin de okulları ile birlikte Konya Bilim Merkezi’yle tanıştırıldığını kaydeden Lider Altay, “Bu öğrencilerimiz de geziler, atölye çalışmaları ve planetaryum gösterilerine katılıyor. Çocuklarımızın Bilim Merkezi’ne aileleri ile de gelebilmeleri için hafta sonları onları yurtlarından servislerle alarak merkezimizde düzenlenen etkinliklere katılmalarını sağlıyoruz” dedi.

Hibya Haber Ajansı