DünyaHaber Girişi : 02 Mart 2023 12:34

Kredi kullanımında mobil bankacılığın payı artıyor

Kredi kullanımında mobil bankacılığın payı artıyor

Her yıl milyonlarca kişinin bankacılık sistemine dahil olduğu Türkiye’de, global ekonomik şartlar, bankaların kullandırdığı kredi adet ve hacimlerine de yansıdı. Risk Merkezi tarafından yayımlanan datalar, bankalar tarafından verilen kişisel kredi hacimlerinin 2022’de yüzde 50 arttığını gösterirken, kredi kullanmanın birincil göstergesi olan kredi notu öğrenme hizmetine talep de çoğaldı. Şahsileştirilmiş finansal pazaryeri TeklifimGelsin, kullanıcıların kredi derecelerini öğrenebilecekleri ve krediye erişimlerini kolaylaştıracak teklifleri görebilecekleri Kredi Karnesi eserini Şubat 2023 prestijiyle duyurduğu taşınabilir uygulamasında fiyatsız olarak kullanıma sundu.

Türkiye’nin kredi notu ortalaması bin 492 oldu

Kredi Kayıt Ofisi tarafından 2022’nin üçüncü çeyreğinde açıklanan datalar, Türkiye’nin ortalama kredi notunun bin 492 olduğunu gösterdi. Kredi notu değerlendirmesinin bin 900 puan üzerinden gerçekleştirildiğini hatırlatan İhsan Cem Zararsız, “Mobil uygulamamızda kullanıcıların kredi derecelerini fiyatsız olarak öğrenebilecekleri özelliğimizin yanı sıra, bu dereceyi artırmaya yönelik şahsileştirilmiş teklifler içeren Kredi Karnesi eserimizi sunuyoruz. Büyük bilgi ve açık bankacılık teknolojilerinin gücüyle geliştirdiğimiz Kredi Karnesi, tüketicilerin mevcut finansal durumlarını gerçek bir biçimde tahlil etmeleri için hayli kullanışlı. Bu özelliğimizle kullanıcıların kredi derecelerini artırabilmeleri için teklifler sunuyor, onlara özel kredili eserler listeliyoruz. Böylelikle tüketiciler, kredi derecelerinin vakit içindeki gelişimini takip edebiliyor. Klasik bankacılığın getirdiği yorucu süreçleri ve bilgi akışındaki yavaşlığı ortadan kaldırmak, kullanıcıların süreç müddetlerini kısaltmak ve güvenlikten ödün vermemelerini sağlamak üzere maksatlarla kurulan TeklifimGelsin olarak bu çözümümüzle tüketicilerin finansal okuryazarlığına da katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.

Kredi süreçlerinde taşınabilir kullanımı artıyor





Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) açıkladığı çeyreklik datalar incelendiğinde, 2022’nin birinci üç çeyreğinde taşınabilir şubeler üzerinden toplam 11,3 milyon adet kredi kullandırıldığı, bu süreçlerdeki toplam kredi hacminin ise 259 milyar TL olduğu görüldü. Geçtiğimiz yılın üç çeyreğinde taşınabilir şubelerden kullandırılan kredi adetlerinde artış yaşandığını lisana getiren TeklifimGelsin CEO’su İhsan Cem Zararsız, “Kredi işlemlerinde mobil bankacılık ürünlerinin benimsenmesi her geçen dönemde artıyor. Bu trendi takiben, kullanıcıların doğru finansal ürünlere ve finansal geçmişlerini ortaya koyan Kredi Karnesi’ne saniyeler içinde güvenli bir biçimde ulaşması amacıyla, halihazırda 175 bini aşkın kayıtlı kullanıcının tercih ettiği kişisel finansal pazaryeri çözümlerimizi App Store ve Play Store’da yer alan TeklifimGelsin mobil uygulamamızda sunmaya başladık.” dedi.

“Kullanıcıları doğru finansal araçlarla buluşturuyoruz”

Ocak 2021’de İTÜ Çekirdek bünyesinde kurulan şirketin bugüne dek ortalarında Avrupa’nın en büyük B2B hızlandırma programı Startup Wise Guys’ın ve Amaç Holding’in de bulunduğu yatırımcılardan yatırım aldığını ve değerlemesini katlanarak artırdığını belirten TeklifimGelsin CEO’su İhsan Cem Zararsız, “Bugün dijital bankacılık kullanıcılarının ihtiyaçlarına yönelik pek çok araç bulunuyor. Fakat esas problem, bu araçların analizinde ve doğru bilgiye ulaşma sürecinde ortaya çıkıyor” dedi.�

175 bini aşkın kayıtlı kullanıcıya sahip olduklarını ve bugüne kadar 2,5 milyonu aşkın ziyaret aldıklarını vurgulayan İhsan Cem Zararsız, değerlendirmelerini şu sözlerle sonlandırdı:

“Hem bankaların, hem de tüketicilerin faydasına bir model geliştiren TeklifimGelsin olarak kullanıcılarımıza tüm banka ve finansal kuruluşların eser tahlillerini tek bir platformdan yapabilme imkanı sunuyoruz. Finansal geçmişlerini ve finansal kuruluşların kredi kartı, mevduat, taşıt, konut, muhtaçlık kredisi, BIST 30, Amerika borsaları, uzaktan müşteri edinimi ve sigorta üzere hizmetlerini TeklifimGelsin’de bir ortada görebilen ve karşılaştırabilen kullanıcılar, finansal okuryazarlıklarını bir adım ileri taşıyarak kendileri için en uygun esere başvurma bahtı buluyor. Bu manada, 2023 prestijiyle kullanıcılarımızı, müşteri tecrübesi odağında geliştirdiğimiz taşınabilir uygulamamız aracılığıyla da hakikat finansal araçlarla buluşturmayı sürdüreceğiz.”

Hibya Haber Ajansı