GündemHaber Girişi : 13 Mart 2023 17:50

Kurtulmuş: “Siyasi partiler kendi programlarını daha da yoğunlaştıracak”

Kurtulmuş: “Siyasi partiler kendi programlarını daha da yoğunlaştıracak”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, HÜDA PAR’a gerçekleştirdiği ziyaretin akabinde açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş’un konuşmasından kimi satır başları şöyle:

“Bir koalisyon görüşmesi, bir grup milletvekili pazarlıkları, liste pazarlıklarından çok Cumhur İttifakı’nın en başından itibaren geliştirdiğimiz üzere unsurlar etrafından bütünleşme, fikirlerimizi mümkün olduğunca ortaklaştırma olarak görüyoruz. Hiç elbet hem sayın Cumhurbaşkanımıza dayanak veren hem de Cumhur İttifakı’nın içerisinde olan ve bundan sonra olacak partilerin her birisinin başka bir kurumsal kimliği, kendisince öncelemiş olduğu bir parti programı ve siyasi fikirleri vardır. Sonuç prestijiyle bizim hepimizi ortak bir noktaya yanlışsız getiren unsurlarımızdır. O da önümüzdeki süreçte Türkiye’nin Türkiye Yüzyılı’na çıkan kapısını sonuna kadar açmak.

Yeniden güçlü, büyük Türkiye’yi daima birlikte inşa etmek ideali etrafında bütünleşmek. Bunun için de son derece hayati bir seçim olan 2023’ün 14 Mayıs’ında gerçekleştirilecek olan seçimlerde Türkiye Yüzyılı’nın kapısını sonuna kadar açmak yani Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar Türkiye’de cumhurbaşkanı seçmek ve Cumhur İttifakı ve onunla birlikte parlamentoda olacak siyasi partileri de güçlü bir biçimde parlamentoya taşıyabilmektir.





Türkiye’nin maalesef 6 Şubat’tan bu yana çok acı bir süreci daima birlikte yaşıyoruz. Acılarımızı bir taraftan sarmaya, Türkiye’yi yine imar ve inşa edebilmek için kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz. Çok ağır bir tabloyla karşı karşıya olduğumuzun farkındayız.

Seçim sürecinin başlamasıyla birlikte hem siyasi partiler kendi programlarını daha ağırlaştıracak. Hem de sistemin tabiatı gereği iş birliklerinin ittifaklarının daha fazla genişlemesi konusunda partilerin ortasında bu türlü ziyaretlerin, birtakım görüşme trafiklerinin daha da ağırlaşması kaçınılmazdır. Bu müzakerelerden de milletimizin hayrına olumlu sonuçlar çıkacağı kanaatindeyim.”

Hibya Haber Ajansı