GündemHaber Girişi : 17 Mart 2023 11:04

LGS kapsamındaki merkezi sınava ilişkin sıkça sorulan sorular yanıtlandı

LGS kapsamındaki merkezi sınava ilişkin sıkça sorulan sorular yanıtlandı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in “LGS kapsamındaki merkezi sınavı, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz. Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” açıklamasının akabinde, 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonunda İmtihanla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına Ait Merkezi Sınav Müracaat ve Uygulama Kılavuzu, “www.meb.gov.tr” internet adresinden açıklandı.

Bakanlık, kelam konusu açıklamalardan sonra LGS kapsamındaki merkezî imtihana ait merak edilen soruların yanıtlandığı “LGS Sıkça Sorulan Sorular” isimli dokümanı yayımladı. Dokümana nazaran, imtihana girecek adayların imtihan ile ilgili soruları ayrıntılı bir formda yanıtlanırken cevabı verilen soruların sayısı 40’ı buldu.�

Yanıtlar arasında 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen öğrenciler ve bölgeler için sorular da yer aldı. Dokümanda, deprem nedeniyle harika hâl ilan edilen vilayetlerde kayıtlı öğrencilerin müracaatlarını nasıl yapacakları ayrıntılıca anlatıldı.

Ders ve soru dağılımından hastanede eğitim hizmeti alan öğrencilere, imtihana ait en başından en sonuna kadar adayların detaylı olarak bilgilendirildiği “LGS Sıkça Sorulan Sorular”da şu kıymetli başlıktaki soruların cevaplarına yer verildi:





“Sınava girerken öğrencilerden istenecek evraklar nelerdir?, İmtihan yerimi nasıl öğreneceğim?, Nakil olan, mecburî adres değişikliği yapan ya da mevsimlik personellik, hastalık, tayin üzere zorlayıcı sebeplerden diğer vilayetlerde bulunan öğrenciler imtihana nasıl girecekler?, Merkezi sınavda oturumlarda hangi dersler yer almaktadır, soru dağılımı nasıl olacak?, Süreğen hastalığı olan öğrenciler için imtihan esnasında sunulacak önlemler nelerdir?, Görme/İşitme yetersizliği olan çocuğum imtihana girecek, ne yapmalıyım?”

Hibya Haber Ajansı