GündemHaber Girişi : 19 Nisan 2023 00:04

Liderler, ‘Hayırlı İftar Sofrası’nda buluştu

Liderler, ‘Hayırlı İftar Sofrası’nda buluştu

İftara; 13. Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, CHP İstanbul Milletvekilleri Özgür Karabat ile Turan Aydoğan’ın yanı sıra, vilayet ve ilçe protokolü de iştirak sağladı.

Pazar İstanbul’da gerçekleşen iftarda dualar edilerek oruçlar açıldı. Kadir Gecesi’nin maneviyatının paylaşıldığı iftarda Neyler ve Defler kümesi tasavvuf müziğinin hoş nağmelerini seslendirdi.

“Halil İbrahim Sofrası, halkımızın tüm bölümlerinin iştirakiyle her geçen gün büyüyor”

Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, tutulan oruçların ve edilen duaların kabul olmasını dileyerek, “Ülkemiz ve insanımız epeydir güç vakitlerden, sıkıntı süreçlerden geçti, geçiyor. Sarsıntıda kaybettiğimiz tüm canlarımıza bir kere daha Allah’tan rahmet, tüm ülkemize başsağlığı diliyoruz. Gidenleri geri getirmek mümkün değil lakin daha güzel bir ömrü inşa etmek mümkün, biliyoruz. İşte bu yüzden, umutluyuz. Çocukları memnun, gençleri umutlu, adil bir sistemi kuracağız” diye konuştu.





Ayrılığın gayrılığın olmadığı bir Türkiye hayali için yola çıkıldığını söz eden Lider Çalık, “Sayın Genel Liderimizin kurduğu ve herkesi davet ettiği bu Halil İbrahim Sofrası, halkımızın tüm kesitlerinin iştirakiyle her geçen gün büyüyor. Büyüdükçe rahmeti de, zenginliği de, muhabbeti de artıyor bu sofranın. Ülke olarak çok kritik bir dönemeçteyiz ve bu dönemeci lakin birlikte, el ele geçebiliriz” tabirlerini kullandı.

“14 Mayıs’ta milletçe huzura ve rahmete kavuşmayı diliyorum”

İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, “Evimde ve mahallemde olmanın huzurunu ve keyfini yaşıyorum” diyerek, şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızla bu sofrayı paylaşmak çok değerli. Kadir Gecesi’nin o eşsiz manevi hoşluğunu yaşadığımız Güzel İftar Sofrası, Beylikdüzü’nün geleneği haline geldi. Bizim bütün çabamız insanların barış ve sevgiyle buluştuğu bu cennet vatanda bir ortada, huzurlu, memnun, varlıklı formda yaşaması. İşte siyaset tam da bu manada aziz emeller için bir araçtır. Siyaseti bir gaye haline getirmek bu ülkeye çok derin ziyanlar ve yaralar veriyor. 14 Mayıs’ta milletçe huzura ve rahmete kavuşmayı diliyorum.” dedi.

“Adalet olmadan bir ülkede barış olmaz”

Ülkede barışı ve huzuru tesis edilebilmek için bir ortaya gelerek çalıştıklarını söz eden Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu “Biz, toplumu bir ortada tutan, barışı sağlayan, adaleti tesis eden bütün manevi sıkıntıları bedeller olarak kabul ediyoruz. Bunun da başında adalet gelir. Adalet mülkün temelidir. Adalet olmadan bir ülkede barış olmaz, huzur olmaz. Şayet bir siyasi toplumdan evvel kendi menfaatini, etrafını, kendisiyle bir arada siyaset yapanları öncelerse oradan hayır çıkmaz. Bir toplumun maddi muhtaçlıklarını karşılayabilmek için topyekun bir seferberlik ilan etmek mecburiyetindeyiz” halinde konuştu.

“Bu kültürün hamuru, hürmetle, sevgiyle, dayanışmayla yoğrulmuştur”

13. Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Kadir Gecesi’nin kıymetinden bahsederek, “Esmaül Hüsna’da yer alan yani Allah’ın doksan dokuz isminden biri olan Kadir sözünün manası güçlü, kudretli, başka manası ise paha, değerdir. Hasebiyle bu gece, ortak kıymetlerimizi hatırlamaya, yaşayıp yaşatmaya da bir sıkıntıdır. Bizim toplum olarak en değerli ortak değerlerimizden biri de birlikte yaşama kültürümüzdür. Bu kültürün hamuru, hürmetle, sevgiyle, dayanışmayla yoğrulmuştur” diye konuştu.

Türkiye’deki bir ortada yaşama kültürüne değinen Kılıçdaroğlu, “Ülkemizin zenginliği, toplumumuzun çeşitliliğini besler. Ancak güya bu türlü değilmiş üzere uzun yıllardır çeşitlilik, uzlaşılamaz farklılıklar olarak topluma yansıtıldı. Farklılıklara yapılan vurgular toplumu ayrıştıran silahlara dönüştü. Kimlikler üzerinden toplumsal çatışma körüklenerek halk farklı kümelere çekildi. Biz Millet İttifakı olarak bu kutuplaşmayı kırmak, ülkemizi kimlik siyasetinden kurtarıp kıymet odaklı bir siyaset kültürünü yerleştirmek üzere yola çıktık” tabirlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı