MAAŞ

Hükümet Sözcüsü Ömer Çelik,Akp’nin kamu kurumlarına atadığı,dört ayrı yerden maaş alan Akp’lileri savundu..

Çelik “Bu arkadaşlarımızın maaşlarından vergi alınıyor. Devlete dört vergi ödüyorlar.Onları eleştirenler,siz kaç vergi ödüyorsunuz?.” dedi…

Sözlerine devam eden Çelik “Bu arkadaşlarımız,dört ayrı işte normal sekiz saat mesai üzerinden,sabah sekizle on arası sekiz saat,10-12 arası 8 saat,13-15 arası 8 saat,15-17 arası 8 saat olmak üzere,günde 32 saat çalışıyorlar..Onları eleştirenler,siz günde kaç saat çalışıyorsunuz?..

 
 

Öte yandan geçim sıkıntısı nedeniyle iki işte çalışmak zorunda kalan insanlar,bir günde iki iş yapmanın yorgunluğuyla perişan olurken,bu arkadaşlarımız,bir günde dört iş yaparak,insanoğlunun isterse neler yapabileceğini,gücünün sınırlarını ortaya koyuyorlar..

Bir insanın dört farklı görevde bulunması,bulunduğu görevlerde başarılı olmasını da sağlar..Çünkü hayatta herşey,birbirinden beslenir.Görev aldığı bir işteki bilgisi,görgüsü,tecrübesi,insan ilişkisi,ikinci işinde yol gösterici olabilir.İkinci görevindeki bir başarısının vereceği ilham,üçüncü görevine yansır.Üçüncü görevinden aldığı maaş,dördüncü görevinin maaşına eklenir..

Ayrıca,bu arkadaşlarımızın dört ayrı yerden çok yüksek maaşlar aldıkları da eleştiri konusu yapılıyor..Bu arkadaşlarımızın hiç birinin o kadar çok paraya ihtiyaçları yok.Millete hizmet için bu görevlere geliyorlar.Sadece bir görevlerinden aldıkları bir maaş,onlara fazlasıyla yetiyor.Gerisini eşinin giyimine harcıyor,oğlunun okul masraflarına harcıyor,borç isteyen akrabasına borç veriyor,yakınlarına hediyeler alıyor..Sanki dört maaşın dördünü de kendisi harcıyormuş gibi açgözlülükle suçlanmaları,çok büyük haksızlık..

Bir iş,bir insan,iki iş,iki insan..İnsanın birden fazla farklı uzmanlık alanlarında çalışması,insanın içindeki farklı kimlikleri,farklı uzmanları ortaya çıkarması açısından da çok önemli.İçimizde kimlerin gizli olduğunu,onu yaşamadan bilemeyiz.Kim derdi ki bir güreşçi,bir bankanın yöneticisi olacak diye.Demek ki içinde varmış ki,oldu.

Gençlerimiz,kariyerlerinin başında olanlar,dört ayrı görevde bulunan,dört ayrı yerden maaş alan bu arkadaşlarımızı örnek almalılar,hiç bir zaman umutsuzluğa kapılmamalılar.Hayatta her şey mümkün.Kendinize inanırsanız,çok çalışırsanız,yeterince sadakat gösterirseniz başaramayacağınız hiçbir şey yok…”

Dedi…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.