GündemHaber Girişi : 30 Mart 2023 10:20

Madde bağımlılığı ile mücadelenin yolları Bornova’da anlatıldı

Madde bağımlılığı ile mücadelenin yolları Bornova’da anlatıldı

“Gençlerde, Çocuklarda ve Engellilerde Madde Bağımlılığına Karşı Alınabilecek Önlemler” başlıklı panel Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sıhhati Anabilim Kolu Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa’nın konuşmacı olduğu panelde husus bağımlılığının ne olduğu, bunun önüne geçmek için alınacak tedbirler ve bu hususta yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Yaptığı sunumda Bağımlılığın her geçen gün artan kozmik bir toplum sıhhati sorunu olduğuna dikkat çeken  Karababa, “Bu sorun sadece madde kullanan bireyi değil, ailesini, yakın çevresini ve neden olduğu kayıp ve zararlarla tüm toplumu etkileyen bir sorundur.”dedi. Bağımlılık tipleri hakkında da bilgi veren Ali Osman Karababa, bağımlılığın apansız gelişen bir hastalık olmadığını belirterek, gelişim sürecini anlattı.

 Gençlere öncü olmalıyız

Bornova Belediye Lideri Dr. Mustafa İduğ,  unsur bağımlılığının kıymetli bir sorun olduğuna dikkat çekerek, “Toplumun en temel taşı çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Onların kötü yollara sapmalarını engelleyerek öncü olmalıyız. Bornova Belediyesi olarak aileleri bu konuda bilinçlendirmek için çalışmalar yapıyoruz. Gençlerimizi de spor, sanat ve kültürel etkinliklere yönlendirmeye çalışıyoruz. Bunun için de ilçemizde bulunan spor alanlarımızın sayısını arttırıyor, tiyatrodan müziğe kadar bir çok alanda kurslar düzenliyoruz” halinde konuştu

 Bornovalılardan ağır ilgi gören panele katılan Bornova Belediye Lider Yardımcısı Barbaros Taşer,  Prof. Dr. Ali Osman Karababa’ya çiçek vererek teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı