EğitimHaber Girişi : 16 Mart 2023 15:02

MEB 5 Bin Personel Alımı Ne Zaman, MEB 5 Bin Personel Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

MEB 5 Bin Personel Alımı Ne Zaman, MEB 5 Bin Personel Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

SON DAKİKA: MEB 5 BİN PERSONEL ALACAK! Milli Eğitim Bakanlığı’ndan son dakika personel alımı açıklaması geldi. Bakan Özer, merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 5 bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Alım yapılacak bölümler de açıklandı. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar ise bu noktada MEB 5 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor, şartları neler, kadro branş dağılımı nasıl sorularına yanıt aramaya başladı. İşte, son dakika MEB 5 bin sözleşmeli personel alımı ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

milli eğitim bakanlığı logosu

MEB 5 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor, şartları neler soruları gündemdeki yerini aldı. İstihdam edilecek personellerin öncelikli olarak afet bölgesindeki illerde görevlendirileceği kaydedildi. Yapılan açıklamada alım yapılacak branşlar ve kontenjanları bilgisine de yer verildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 5 bin sözleşmeli personel alınacağını bildirdi.

Özer, açıklamasında öncelikli olarak afet bölgesindeki illerde görevlendirme yapılacağını vurguladı.

MEB 5 BİN PERSONEL ALIMI KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI 2023

MEB, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere 250 büro personeli, 4 avukat; taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 4 bin büro personeli, 100 mühendis, 125 diyetisyen, 500 hemşire, 21 avukat olmak üzere toplam 5 bin sözleşmeli personel istihdam edecek.

MEB 5 BİN PERSONEL ALIMI NE ZAMAN, BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Personel alımına ilişkin takvim ve başvuru koşulları önümüzdeki günlerde ilan edilecek.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Merkez teşkilatımız dışında 80 ilimiz için ihdas edilen 4 bin 746 kişilik sözleşmeli personel pozisyonlarında önceliği deprem felaketinden etkilenen illerimize vereceğiz. Ailemize katılacak yeni üyelerimize, millî eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.