GündemHaber Girişi : 23 Şubat 2023 10:50

MEB, depremzede öğrencilere eğitim seti göndermeye başladı

MEB, depremzede öğrencilere eğitim seti göndermeye başladı

Buna nazaran basımı tamamlanan 7.5 milyon ders kitabı ve 5.5 milyon yardımcı kaynak ile birinci etapta 130 bin kırtasiye seti öğrencilere ulaştırılmaya başlandı.�

Millî Eğitim Bakanlığınca, Kahramanmaraş merkezli sarsıntılar nedeniyle ders kitabı, yardımcı kaynak ve kırtasiye üzere eğitim gereçlerinden mahrum kalan öğrencilere eğitim malzemesi imkânı sağlamak için MEB Dayanak Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ders Aletleri İmal Merkezi’nde başlayan ağır çalışmalar devam ediyor.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatıyla, zelzelenin yaşandığı on vilayetteki öğrencilere ders kitabı ve yardımcı kaynak gereksiniminin yanı sıra depremzede öğrencilerin tüm kırtasiye muhtaçlığının karşılanması gayesiyle hazırlanan eğitim setleri öğrencilere gönderilmeye başlandı.

Bakan Özer, hususa ait yaptığı değerlendirmede zelzeleden etkilenen vilayetlerdeki öğrencilerin gereksinim duyduğu ders kitapları ile yardımcı kaynakların tekrar basıldığını belirterek, “Gerek zelzele felaketinin yaşandığı bölgedeki öğrencilerimize gerekse sarsıntı bölgesinden öteki vilayetlere nakillerini yaptıran öğrencilerimize ders kitabı ve yardımcı kaynak gereksinimi başta olmak üzere öğrencilerimizin tüm kırtasiye gereksinimini karşılamak gayesiyle eğitim setleri hazırladık. Basımı tamamlanan 7.5 milyon ders kitabı ve 5.5 milyon yardımcı kaynak ile birinci etapta 130 bin kırtasiye setini öğrencilerimize ulaştırmaya başladık.” dedi.





Özer, okulların çocukların yalnızca akademik maharetlerini geliştirdikleri yerler değil, tıpkı vakitte onların ruhsal gelişimleri açısından epeyce kritik bir kıymete sahip olduğunu vurgulayarak “Amacımız, sarsıntıdan etkilenen tüm öğrencilerimizi bir an evvel okulla buluşturmak. Bu nedenle tüm sınıf düzeylerindeki öğrencilerimiz için basımı yapılan ders kitapları ile yardımcı kaynakları öğrencilerimizin eğitim öğretime başlayacakları tarihe kadar kendilerine ulaştırmış olacağız. Ayrıyeten depremzede öğrencilerimizin kırtasiye materyalleri dahil tüm öğrencilerimize muhtaçlık duydukları her türlü eğitim malzemesini ulaştıracağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Hibya Haber Ajansı