EkonomiHaber Girişi : 28 Şubat 2022 13:46

Mehmet Oğuz Kimdir?

Mehmet Oğuz Kimdir?

Pendik’in en renkli ve değerli simalarından Mehmet Oğuz, 52 yıldır Pendik’te yaşıyor. ”Pendik’te doğmadım ama Pendik’in gelişmesi ve Pendikliler için her türlü hizmeti yaparım” diyen bir Pendik sevdalısı. Onu kimimiz işadamı, kimimiz politikacı, kimimiz de sıkı bir hayırsever olarak tanıyor.

Mehmet Oğuz 1951 Kilis doğumludur. Evli ve 1 çocuk babasıdır. Pendik’e ilkokul 2. Sınıfta gelmiştir. Süreyyapaşa İlkokulu’nu bitirdikten sonra Pendik Lisesi’nden mezun olmuştur. Ardından Edebiyat Fakültesi’ni bitiren oğuz; Mimarlık Akademisi’nde eğitimini sürdürmüştür. O yıllarda aralıklarla 3 dönem belediye başkanlığı yapan Selim Berzek’in dikkatini çeken oğuz, Pendik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalıştı. Mehmet oğuz, ilerleyen yıllarda belediye başkanı Selim Berzek ile iş ortaklığı da yapmıştır.

İşadamı olarak bir müddet Pendik’te Borusan bayiliği yapan oğuz, ilerleyen yıllarda bir tuz fabrikası kurarak işletmiş, son olarak da uzun yıllardır müteahhitlik yapmaktadır. Yakacık’ta kooperatif binaları inşa eden oğuz, iş merkezi inşası, deri sanayide fabrikalar, Kurtköy ve Bodrum’da villalar inşa etmiştir.

Oğuz’un politikaya girişi 1973 yılında Adalet Partisi saflarına katılarak olmuştur. 1989 yılında DYP yönetimine giren oğuz, 1993’te DYP İlçe Başkanı olmuştur. İlçe başkanlığı döneminde Pendik’e 7 sağlık ocağı kazandırmıştır (Güllübağlar, fatih, Fevzi çakmak, Kurtköy, Güzelyalı, Üst Kaynarca ve Ballıca köyü sağlık ocakları) sağlık ocaklarının tamamı işadamlarının bağışlarıyla inşa ve tefriş ettirilmiştir.

Bu dönemde Sapanbağları Sağlık Ocağı’nın da onayını çıkaran Oğuz, Tavşantepe’de halen faaliyette bulunan Mehmet Oğuz Sağlık Ocağı adıyla bilinen tesisi de kendisi inşa ve tefriş ettirmiş ve devlete bağışlamıştır. Pendik’te iki adet lise, 25 yataklı Pendik Devlet Hastanesi ihalesi, Merkez Karakolu’nun şimdiki yeni binasının onayı, Kurtköy’deki Telekom binasının inşası hizmetlerinde de Mehmet Oğuz’un ciddi katkıları bulunmaktadır. Mehmet Oğuz’un vefat eden oğlu Ozan Oğuz’un adı verilen 2001 yılında Bodrum’da inşa ve tefriş ettirdiği bir sağlık ocağı da devlete hibe edilmiştir.

Hayır işlerinde dur durak bilmeyen Oğuz, Pendik sahil camii, merkez camii inşalarında da önemli katkılar sağlamış ve yine Batı Mahallesi’nde inşa edilen Dumankaya Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nde görev almıştır.
Hükümet konağı ve Pendik adliye hizmetleri (PEKAY) başkanlığı, polis hizmetleri güçlendirme başkanlığı da yapan oğuz, bu çerçevede birçok karakol binasının inşasında, araç alımlarında, polis çocuklarına burs verme noktasında da önemli hizmetlerin altına imza atmıştır.

Oğuz 1999’da ANAP’tan Pendik Belediye Başkan Adayı, 2002’de yine ANAP’tan milletvekili adayı olmuştur.