DünyaHaber Girişi : 02 Ekim 2024 14:30

Meksika'nın İlk Kadın Başkanı Sheinbaum Göreve Başladı

Meksika'nın İlk Kadın Başkanı Sheinbaum Göreve Başladı
Claudia Sheinbaum, ülkenin ilk kadın devlet başkanı olarak yemin edip göreve başladı.

2 Haziran seçimlerinde oyların yüzde 59,76'sını alan Meksika'nın ilk kadın devlet başkanı Claudia Sheinbaum için başkent Mexico City'deki Kongre binasında yemin töreni yapılarak görevine başladı. 

62 yaşındaki bilim insanı ve eski Mexico City Belediye Başkanı Sheinbaum yaptığı konuşmada, "Değişim zamanı geldi, kadınların zamanı geldi. Ben bir anneyim, bir büyükanneyim, bir bilim insanıyım ve inançlı bir kadınım, bugünden itibaren Meksika halkının isteğiyle devlet başkanıyım. Biz kadınlar, güzel ulusumuzun geleceğine liderlik etmek için geldik. Ben tek başıma gelmedim, hepimiz geldik.” ifadelerini kullandı.

Sheinbaum kadın haklarını destekleme ve Latin Amerika'nın ikinci büyük ekonomisinin uluslararası yatırım için güvenli bir yer olmaya devam etmesini sağlama sözü verdi.

Sheinbaum ayrıca, eğitim ve kamu sağlık hizmetlerinin genişletilmesinden 1 milyon yeni konut inşasına, temel malların fiyatlarına tavan getirilmesinden cinsiyete dayalı şiddet ve ayrımcılıkla mücadele için reform paketi sunulmasına kadar 100 taahhütte bulundu.


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.