… Menfaat

… Menfaat

 

… Menfaatçiler

 

Menfaat, adamın adamlığını ortaya çıkaran en muhteşem ve en net ölçektir.

 

İnsanların menfaatlerine taparak, tüm dostlukları ve değerleri hiçe satmalarına inanamıyorum.

 

En, kestirme yol pişkinlik- Haksızlık yapıyor ve hak hukuk diyebiliyorsanız- Her türlü günahı, mübahmış gibi işleyebiliyor ve sonra din – iman adına ahkâm kesebiliyorsanız. Size ne denebilir ki


Ey menfaat, sen nelere kadirsin, çok değerlisin. Ve herkes sana borçlu, alacaklısın herkesten. Çünkü; insanlar seninle birbirlerini tanıyorlar. Sen olmadan sanki herkes melek, dost…)))


Bazı insanlar menfaatlerine taparlar ve tüm değerleri bunun için gözlerini kırpmadan, bir an bile düşünmeden satarlar. Ama final Allah’ındır. Her şeyin elbet bir bedeli vardır.


Menfaatçilerin hepsi hem ahmak hem de aptaldırlar. Menfaat hırsları, kendi faydalarını göremeyecek – ölçemeyecek kadar gözlerini kör, dillerini lal, akıllarını dumur eder. Çünkü haklarına razı olmayıp, hak etmediklerini de ele geçirmek isterler. Basit menfaatler için – kendilerine sürekli fayda sağlayacak dostlarını kırarak kaybederler de menfaat hastalığından kurtulamadıkları müddetçe bunu bile fark edemezler.


Menfaatperest yaptığı hataları doğru – sattığı insanları da yanlış görmeye çok heveslidir. Hatta bu heves onu bu yalana doğru diye inandırır. Ve böylece pislik içinde pislik olarak yaşar da hiçbir zaman farkına dahi varamaz.


Ne kadar hazindir ki – en güzel dostluklar kurulabilecekken – menfaat gelirde – arkadaşlık bile kalmaz ortada. Oysa olması gereken ölçü: - dostlarla yapılan işlerde amaç, hep kazandırmak olmalı  – asla kazımak – dostluğu istismar ederek avantaj sağlamak değil. 


Beni en çok etkileyen üzen şeylerden biri de iyi gibi görünen- dürüst gibi bilinen- mert gibi duran- gibi gibilerin aslında en ufak menfaatlerine dokunulduğunda ya da o da değil onlardan az da olsa bir şey yapmaları istenildiğinde bir anda katılaşmaları- cimrileşmeleri- kabalaşmaları- suratlarını ekşitmeleri- sanki etlerinden et koparılıyormuş gibi çığırtkanlıkları... Biz bu durumda ne mi yapıyoruz? – SELAM DE VE UZAKLAŞ.

 

Bazı insanlar var

Sadece kendi menfaatleri için yaşarlar

İlişkileri – konuşmaları – selamları hep buna yöneliktir

Bayramlaşmaları – kısa duruşları – kerhen sevgi gösterişleri –tebessüm yerine iğrenç sırıtışları – herkesçe malum olup tabi kendilerinin fark edemedikleri –

Sadece bir mevki –bir güç elde edebilmek adına tüm bu sahtelikleri

Samimiyetsiz samimiyet gösterileri

Kuru sıkı havaları

Herkes aptal bi o akıllı sanışları

Kendince taraftar biriktirmeleri ki onlar gibiler haricinde kimse bu bitmişliğe katlanmaz ki onlarda menfaatleri süresince katlanırlar

Riyakârlıkları – siyasi duruşları – böööğğğ dedirten halleri

Acınacak durumdalar

Ama acınmaya değmez bitiklikleri

Onlara ne mi yapmalı

Uzak durmak en güzeli

Uzak durun

 

 

…Önyargısız ve samimiyetle sorgularsanız, gerçeğin bilgisi (hikmet) size sunulur…


erolyazıcı / ABBEYT ♥️

 

 

 

TDK'ya Göre Menfaat Kelimesinin Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit menfaat kelimesinin anlamı, ‘Çıkar’ şeklinde öne çıkıyor. Aynı zamanda bunu çıkarcı biçiminde de ifade etmek mümkün. Yani herhangi bir durum ya da olay karşısında kendi yararına olan durumu abartarak düşünen kişiler şekilde de anlatılabilir.

 

Başkasının ne yaşadığını ya da zarara uğrayıp uğramadığını düşünmeden kendi çıkarını düşünen kişiler olarak ifade edilebilir. Bu doğrultuda menfaat kelimesi kişi açısından menfaatçi olarak kullanılmaktadır. Tabii tek başına ya da cümle içerisinde hem iyi hem de kötü anlamda kişisel olarak değerlendirmek mümkün.

 

 

 

... Bu makale hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

 

Rica,

Yorumlarınız rica ediyor, bekliyoruz.

Sizin fikirlerinizi önemsiyoruz.

Güzel yorumlarınızı, makalemizin altında ki

-       Yorum- bölümüne girmenizi rica ediyoruz.

Hem yorumlarınız kalıcı olur

Hem de katkılarınız insanımıza yeni ufuklar açar.

Çok memnun oluruz.

 

 

Sevgiler.

Teşekkürler.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.