GündemHaber Girişi : 03 Nisan 2023 16:30

Mercedes-Benz Türk, Yıldız Kızlar’ın yanında

Mercedes-Benz Türk, Yıldız Kızlar’ın yanında

Toplumda bayanın her alanda hak ettiği güce kavuşması, bayanlara toplumsal ve ekonomik hayatta fırsat eşitliği tanınması amacı ile Mercedes-Benz Türk ve Çağdaş Hayatı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) 2004 yılında başlattığı “Her Kızımız Bir Yıldız” programı, farklı vilayetlerde sürat kesmeden devam ediyor.

Program kapsamında bursiyerleri yaşadıkları vilayetlerde ziyaret ederek ferdî gelişimlerine katkı sağlayan Mercedes-Benz Türk yetkilileri, son olarak Çağdaş Hayatı Destekleme Derneği’nin Kocaeli şubesinde Yıldız Kızlar ile bir ortaya geldiler.

Bayanların her alanda hak ettiği güce kavuşması, eşit toplumsal ve ekonomik kurallarla çalışabilmesi amacı ile Mercedes-Benz Türk ve Çağdaş Hayatı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) 2004 yılında başlattığı “Her Kızımız Bir Yıldız” programı 19’uncu yılında. Program kapsamında Yıldız Kızlar’ı yaşadıkları vilayetlerde ziyaret eden Mercedes-Benz Türk yetkilileri, bursiyerlerin ferdî gelişimlerine katkı sağlıyorlar. Bu doğrultuda son olarak Çağdaş Hayatı Destekleme Derneği’nin Kocaeli şubesini ziyaret eden şirket yetkilileri, burada Yıldız Kızlar ile bir ortaya geldiler.

Kocaeli’de düzenlenen ferdî gelişim atölyesi eğitimine katılan Yıldız Kızlar; sağlıklı bağlantı teknikleri, bilişsel ve davranışsal his idaresi, gayelerden alıkoyan dikkat dağıtıcıların farkına varmak ve özgüveni desteklemenin yolları üzere kapsamlarda eğitimler aldılar.

Her yıl 1.000 kız öğrenciye burs

Mercedes-Benz Türk tarafından 2004 yılında 17 vilayette 200 kızın desteklenmesi ile başlayan program kapsamında gelinen noktada, her yıl 1.000 kız öğrenci eğitim bursu alıyor. Öğrencilere eğitim bursuna ek olarak, ferdî ve mesleksel gelişimlerine yönelik hazırlanan çeşitli program imkanları da sağlanıyor.

Her Kızımız Bir Yıldız programı bursiyeri olarak eğitimini tamamlayan öğrenciler, Mercedes-Benz Türk bünyesinde çalışma imkanından da yararlanabiliyorlar. Şirkette, üretimde istihdam edilen mavi yaka bayanların yüzde 20’si, kelam konusu program ile eğitimlerini tamamlayan öğrencilerden oluşuyor.

Fırsat eşitliği taahhüt altında

Bayan istihdamı konusunda çatı şirketi Daimler Truck’ın gayeleri doğrultusunda birçok çalışma yürüten ve şirket içinde cinsiyet eşitliği sağlanabilmesi için çeşitli amaçlar ortaya koyan Mercedes-Benz Türk, bu gayelerin uygulanmasını da sıkı biçimde takip ediyor.

2008 yılında başlatılan “Farklılıkların Yönetimi” çerçevesinde kapsamlı çalışmalar yürüten şirket, Daimler Truck’ın “Küresel Unsurlar Sözleşmesi” ile “Sosyal Sorumluluk Prensipleri”ni imzalayarak ve “Davranış Yönetmeliği”ni yayınlayarak, cinsiyet eşitliğini en üst seviyede taahhüt etmeyi garanti altına aldı.