GündemHaber Girişi : 15 Mart 2023 13:04

Mersin BBSK, Semt 77 Yalovaspor’u evinde mağlup etti

Mersin BBSK, Semt 77 Yalovaspor’u evinde mağlup etti

Misli.com Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde uğraş eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Semt 77 Yalovaspor’u konuk etti. Carettalar müsabakayı 80-70 kazanarak, tepe savını sürdürdü.

Edip Buran Spor Salonu’nda yapılan müsabaka istikrarlı başladı. Her iki grup de karşılıklı sayılar üretince, birinci çeyrek 20-17 Mersin BBSK, üstünlüğü ile kapandı. İkinci dönemde inisiyatifi eline alan Carettalar, bilhassa Oğulcan ve Aaron Jones’un savunmada ve ataktaki tesirli oyunuyla farkı artırdı ve birinci yarıyı 44-35 önde tamamladı.

İkinci yarıda tesirli olan taraf Semt 77 Yalovaspor olurken, Mersin BBSK, bu dönemde yalnızca 9 sayı üretti. Sayı üretimi açısından kısır geçen üçüncü çeyrek, 53-49 Carettaların üstünlüğü ile kapandı. Son çeyrekte ise oyunun inisiyatifini büsbütün eline alan Carettalar, yakaladığı hamle bahtlarını uygun değerlendirerek 27 sayı üretip, müsabakayı 80-70 kazandı.

Karşılaşmanın yıldızı 17 sayı, 8 ribauntla Aaron Jones olurken, Oğulcan 12 sayı ile galibiyete katkı sağlayan bir öteki isim olmayı başardı. Bu sonuçla Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, puanını 37’ye yükseltirken, maç ziyadesiyle liderlik koltuğuna oturdu.





Hibya Haber Ajansı