PendikHaber Girişi : 04 Eylül 2024 15:52

Mesleki Eğitimde Yeni Dönem: 'Genç Girişimci Ahiler' Projesi Başladı

Mesleki Eğitimde Yeni Dönem: 'Genç Girişimci Ahiler' Projesi Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin mesleki ve teknik eğitimdeki gelecek vizyonunu belirlemek amacıyla "Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi"ni hazırladı ve bu belge doğrultusunda "Genç Girişimci Ahiler" Projesi başlattı.

Proje kapsamında; İstanbul Maltepe ilçesindeki mesleki ve teknik Anadolu liselerinde görev yapan meslek dersleri öğretmenleri ile maarif modeli müfredat değişikliği olmayan branş öğretmenlerine seminer verildi. Seminere Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, ilçe protokolü, 383 öğretmen  ve AHİSİAD Genel Başkanı İbrahim Çam konuşmacı olarak yer aldı.

Genel Başkan Çam, konuşmalarında Ahilik sisteminin tarihine ve günümüzdeki uygulama yöntemlerine değinerek, devletin belirlediği kalkınma vizyonlarının Sosyo Ekonomik temel taşlarından biri olan Ahilik Sistemi'nin Sektörel Kümelenme Modeliyle (kümelenerek üretim) ilişkilendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu modelde ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının, üretimin ara elemanları değil, ana elemanları olarak meslek liseli iş insanlarıyla sağlanacağını hatırlatan Çam, meslek insanının önemine dikkat çekti.

Ayrıca, bu süreçte kazanımların uygulamaya dönüştürülmesi gerektiğini belirterek, Bakanlığın yayınladığı "Genç Girişimci Ahiler" Projesi’nin, nitelikli meslek adamı ve kaliteli iş gücünü destekleyerek Meslek Onurunun geri kazanılmasına yönelik önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Çam, bu projede meslek öğretmenlerinin kilit rol oynadığını ve Ahilik Sistemini iyi anlayarak anlatmalarının, projenin başarısı için gerekli olduğunu vurguladı. Son olarak, AHİSİAD olarak tüm imkan ve kabiliyetleriyle projeye destek vereceklerini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı ve projede emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.