TeknolojiHaber Girişi : 06 Ocak 2023 15:04

Meta’nın Hisse Fiyatı Düştü

Meta’nın Hisse Fiyatı Düştü

Mark Zuckerberg, Metaverse denen ve sanal bir dünya üzerinden internete bağlanmayı sağlayan yeni yatırımı pek sevilmedi. Bunun sonucunda da şirketi Meta’nın hisse fiyatı 2022’de yaklaşık yüzde 60 düştü.

Mark Zuckerberg’in Şirketi finansal açıdan zorluk çekiyor

Şirketi finansal açıdan zorluk yaşayan ve yaptığı yeni atılımlar beğenilmeyen Zuckerberg yine de halinden memnun görünüyor. Yılbaşında yaptığı bir Instagram paylaşımında ‘2023’te gelen aşk’ı kutlayan aile babası hamile eşinin iyice büyüyen karnını sevgiyle okşadığı bir fotoğrafa yer verdi. Meta şirketlerinin sahibi fotoğrafın altına ‘Mutlu Yıllar! İşte 2023’te gelen tüm maceralar ve aşklar için.’ yazmıştı. Üstelik fotoğraf için Mark bir smokin, eşi Priscilla da ışıl ışıl bir tuvalet giymişlerdi.

İlk kızlarının doğumundan sonra çift, kamuya açık bir mektup paylaşıp, paralarının çoğunun çocukları yerine hayır kurumlarına verileceğini duyurmuştu. Mark Zuckerberg’in şirketi, sanal gerçekliğe ve ‘metaverse’e tartışmalı bir yatırım yapmak için milyarlarca dolar harcadığı için 600 milyar dolardan fazla değer kaybetti. Meta o zamandan beri işe alımları dondurdu ve binlerce çalışanı işten çıkardı. Şirketin son açıklamasına göre, Zuckerberg’in servetinin neredeyse tamamı, 350 milyondan fazla hisseye sahip olduğu için Meta hissesine bağlı. Yani dahi iş insanının serveti aslında giderek eriyor.

Priscilla Chan, bu konularda eşiyle fikir birliği içinde. “Onların işleri var, sorumlulukları var. Onları da işe götürüyoruz. Mark ve benim ne yaptığımızı, nasıl katkıda bulunduğumuzu görmeleri için ikisini de ofise götürüyoruz.” diyor. Çift aynı zamanda her gece yatmadan önce kızlarıyla oturup, kendine ve sağlığına dikkat etmek, arkadaşlarına ve ailesine değer vermek ve başarmak da dahil olmak üzere ‘hayatta en önemli’ olduğunu düşündüğü şeyleri tartışıyormuş.