TeknolojiHaber Girişi : 12 Nisan 2023 11:50

Metaverse’te ilk uluslararası Ramazan etkinliği

Metaverse’te ilk uluslararası Ramazan etkinliği

UGC90, en büyük metaverse platformlarından biri olan The Sandbox’ın Ramazan ayına özel aktifliği için Ayasofya Camii’yi tüm dünyanın ziyaret edebileceği metaverse tecrübesi haline getirdi. Ramazanın temsil ettiği fazilet, sabır, paylaşım, dayanışma, kutlama üzere olumlu hisleri metaverse’te de yansıtmayı hedefleyen bu tecrübe, The Sandbox’ta Ramazan boyunca dünyadaki tüm oyunculara açılacak. Tüm The Sandbox oyuncuları, Ayasofya Camii’yi ziyaret edebilecek, başka oyuncularla Ramazan ayını birlikte kutlayacak.

The Sandbox, dünya çapında aylık etkin kullanıcısı +200.000’i aşan ve 400’den fazla küresel markanın yer aldığı bir metaverse platformu. Türkiye’de ise bi’ oldukça kullanıcısı bulunan The Sandbox, Ramazan ayına özel aktiflik için UGC90 ile birlikte öteki The Sandbox stüdyoları Hungri ve Wolves ile birlikte çalıştı. Month of Sharing yani, Paylaşım Ayı aktifliği evvel UGC90’nın tasarladığı Ayasofya Camii ile başlıyor. Buradaki tecrübeleri tamamlayan oyuncular, portallar aracılığıyla bir nevi metaverse’te öteki dünyalara ışınlanarak oradaki tecrübeleri de tamamlıyor. Öteki iki tecrübe; Osmanlı Devri Ramazan ayı iftar aktiflikleri ve kutlamaları, Arap coğrafyasında sahur aktiflikleri ve kültürünü yansıtıyor. Portallar aracılığıyla bu tecrübeler ortasında seyahat etmek oyuncuları adeta vakit seyahatine çıkarıyor.

Metaverse’te baklava toplayıp gerçek baklava kazanma şansı

The Sandbox metaverse platformu farklı kültürlerin kıymetli vakitlerini oyunlaştırarak tüm dünyadaki oyuncularının tecrübesine açıyor. Bu tecrübeleri tamamlayanlar çeşitli ödüllere kavuşuyor. Ramazan ayına ilişkin bu tecrübeleri tamamlayan kullanıcılar birebir vakitte gerçek baklava kazanma bahtına da sahip olacaklar. Baklava mükafatını kazananlar dünyanın neresinde olursa olsun mükafatları adreslerine Türkiye’den gönderilecek.

UGC90 CEO’su Burak Günsev aktiflik hakkında şunlardan bahsetti:

“UGC90 olarak “Paylaşım Ayı” metaverse tecrübesinin Social Hub’ı (Sosyal Merkez) için tüm dünya tarafından ilgi duyulan Ayasofya Camii’yi metaverse’te inşa ettik. Ayın sonunda bayramlaşmanın erken saatlerde büyük bir coşku ile başladığı, tüm ramazan boyunca da en büyük ibadet ve toplanma noktalarından biri olan Ayasofya Camii metaverse’te ki karşılığı ile Social Hub(Sosyal Merkez) olarak tüm dünyanın karşısına çıkacak. Ayasofya Camii’yi birebir boyutunda ve tüm ayrıntılarıyla The Sandbox’ın temasıyla tasarlayıp globaldeki oyuncuların tecrübesine sunduk. Sınır Levhalar’dan Ayasofya’nın bir simgesi haline gelen kedi Gli’ye kadar tüm ayrıntıları gerçeğine uygun halde metaverse’te inşa etmek için elimizden geleni yaptık. Hedefimiz dünyadaki tüm The Sandbox oyuncularının Ramazan ayının temsil ettiği olumlu hisleri metaverse’te de yaşaması istikametinde. “

Hibya Haber Ajansı