GündemHaber Girişi : 27 Mart 2023 15:50

Meteoroloji’den denizlerde fırtına uyarısı

Meteoroloji’den denizlerde fırtına uyarısı

MGM’den Karadeniz ile Marmara Denizi için yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Batı Karadeniz’in batısında rüzgarın, yarın (Salı) birinci saatlerden sonra tesirini artırarak batı ve güneybatı, doğusunda öğlen saatlerinden sonra kuzeybatı taraflardan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına formunda eseceği iddia ediliyor. Doğu Karadeniz’de rüzgarın yarın (Salı) öğlen saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı istikametlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına halinde eseceği varsayım ediliyor. Fırtınanın, tıpkı gün akşam saatlerinden sonra tesirini kaybetmesi beklenmektedir. Marmara denizinde rüzgarın yarın (Salı) birinci saatlerden itibaren batı ve güneybatı taraflardan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına biçiminde eseceği varsayım ediliyor. Fırtınanın, birebir gün öğlen saatlerinden sonra tesirini kaybetmesi beklenmektedir.”

MGM’den Ege Denizi için yapılan açıklama şu şekilde:

“Kuzey Ege’de rüzgarın yarın (Salı) akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, vakitle kuzeybatı taraflardan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına halinde eseceği varsayım ediliyor. Fırtınanın, Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren tesirini kaybetmesi beklenmektedir. Güney Ege’de rüzgarın yarın (Salı) akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı taraflardan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına biçiminde eseceği iddia ediliyor. Fırtınanın, Çarşamba günü akşam saatlerinden sonra tesirini kaybetmesi beklenmektedir.”





MGM’den Akdeniz için yapılan açıklamada, “Batı Akdeniz’de rüzgarın yarın (Salı) öğlen saatlerinden itibaren batı ve güneybatı, vakitle kuzeybatı istikametlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına halinde eseceği varsayım ediliyor. Fırtınanın, perşembe günü öğlen saatlerinden itibaren tesirini kaybetmesi beklenmektedir.” bilgisi verildi.

Hibya Haber Ajansı