Kültür ve SanatDüzenleme Tarihi : 30 Mayıs 2024 14:35Haber Girişi : 25 Nisan 2024 12:40

Mevlana ve Shakespeare Aynı Sahnede Buluşuyor!

Mevlana ve Shakespeare Aynı Sahnede Buluşuyor!
Şehrin Şairleri Şiir Grubu Pendik Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında 31 Mayıs Cuma günü saat 19.30’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde bir şiir dinletisi gerçekleştirecek.

Türk ve dünya şairlerinin seçkin şiirlerinin okunacağı gecede çarpıcı bir buluşma da yaşanacak.

Şehrin Şairlerinden Ali Osman KadıoğluMevlânâ Celâleddîn-İ Rûmî’nin ‘Etme’ adlı şiirini okurken, Hatice Erdoğan da William Shakespeare’den ‘Kaybettiğin Yerde Bekleme’ şiirini seslendirecek.

Şair – Yazar – Felsefeci sıfatlarına da sahip ayrı milliyetlerden ve farklı anlayışlardan bu iki dev ismin aynı program içerisinde yer alması keyif verecek.



Gazeteci – Yazar Metin Yazıcı’nın yönetmenliğini yaptığı, Edebiyat Öğretmeni Aysen Eraydın’ın sunduğu programda; Elif Kırnak / Charles Bukowski, Rabia Hatun Bayram / Yorgos Seferis, Serra Taşçı / Deniz İnan, Yunus Yazıcı / Ayhan Kırdar, Ayşe Ünal / Şairi Bilinmiyor, Nurgül Şahin  / Pablo Neruda, Deniz Güney Sevimsavur / Metin Yazıcı, Abdullah Topal / Rabindranath Tagore, Yeliz Tabak / Ömer Lütfi Mete, Şaziye Demir / Ahmet Telli, Lale Engin / Ahmet Muhip Dranas, Yücel Ziko / Orhan Veli Kanık, Mukaddes Hekimoğlu / Nurullah Genç, Serdar Özalkak / Behçet Necatigil’den şiirler okuyacak.

Ücretsiz olan dinletiye tüm sanatseverler davetliler.



MEVLANA HAKKINDA

Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî, Celâleddin Muhammed Rumi  ayrıca Celaleddin Muhammed Belhî veya yaygın adlarıyla Mevlânâ veya Rumi (30 Eylül 1207 – 17 Aralık 1273),13. yüzyılda Anadolu'da yaşamış bir Fars tasavvufçu, ilahiyatçı ve Sufi bir mistik şairdir.
Mevlana'nın etkisi ulusal sınırları ve etnik ayrımları aşar: onun manevi mirası son yedi yüzyıldır İranlılar, Tacikler, Türkler, Yunanlar, Peştunlar, Orta Asya ve Hint Yarımadası Müslümanları tarafından büyük ölçüde takdir edilmektedir.
Şiirleri dünya dillerinin çoğuna geniş çapta çevrilmiş ve çeşitli biçimlere aktarılmıştır. Mevlana Amerika Birleşik Devletleri'nde "en popüler şair" ve "en çok satan şair" olarak tanımlanmıştır.




SHAKESPEARE HAKKINDA

William Shakespeare (26 Nisan 1564 (vaftiz) – 23 Nisan 1616),İngiliz şair, oyun yazarı ve oyuncu. Genellikle İngilizce dilinin en büyük yazarı ve dünyanın en iyi dram oyunu yazarı olarak anılır.
İngiltere'nin ulusal şairi ve "Avon'un Ozanı" olarak da bilinir. Günümüze ulaşan eserleri, bazı ortaklaşa yazılanlarla birlikte 38 oyun, 154 sone, iki uzun öykü şiir ve birkaç kaynağı belirsiz şiirden oluşur.
Oyunları bütün önemli dillere çevrildi ve diğer bütün oyun yazarlarından daha çok sergilendi.


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ayse ÜNAL 25 Nisan 2024 17:49

    Her zamanki gibi güzel bir dinleti olacağından eminim;başta siz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.