GündemHaber Girişi : 31 Mart 2023 00:01

MGK Bildirisi’nde deprem ve seçim tedbirleri vurgusu

MGK Bildirisi’nde deprem ve seçim tedbirleri vurgusu

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

“Milli Güvenlik Heyeti, 30 Mart 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanmıştır.

Toplantıda; 1. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen zelzelelerin akabinde ortaya çıkan durum kıymetlendirilerek bölgedeki hayatın bir an önce olağana döndürülmesinin ehemmiyeti üzerinde durulmuş: Bu felaketin vatandaşlarımızın huzur ve refahı ile ülkemizin ulusal güç ögelerine yönelik her türlü olumsuz tesirini bertaraf etmeye matuf önlemler ele alınmıştır.

2. PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, ulusal birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve muvaffakiyetle icra edilen operasyonlar hakkında konseye bilgi sunulmuştur.





3. Suriye ve Irak’ta bilhassa son dönemde müşahede edilen gelişmelerin, DEAŞ terör örgütü ile mücadele kisvesi altında PKK/KCK-PYD/YPG’yi helikopter de dahil her türlü imkan ve kabiliyetle teçhiz etmeyi sürdüren aktörlerin asıl niyetinin anlaşılmasına bir defa daha vesile olduğu kaydedilmiştir.

Operasyonlarımız sonucunda verdiği zayiatın yanı sıra artan kaçışlar ve azalan iştirakin da tesiriyle çöküş sürecine giren ve miadı dolan terör örgütünü himaye eden aktörlere: Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölücü terör örgütünü ve tüm uzantılarını gerilerindeki her türlü dayanağa karşın büsbütün çökertmekte kararlı olduğu ve sonları boyunca bir terör koridoru oluşturulmasına müsaade etmeyeceği hatırlatılmıştır.

4. Rusya Federasyonu ile Ukrayna ortasında bir yılı aşkın müddettir devam eden savaşın bölgedeki başka ülkelerin istikrarına ve Karadeniz’deki güvenliğe yönelik menfi tesirleri değerlendirilmiş; kalıcı barısın tesisi, bölgesel istikrarın muhafazası ve insani krizlerin etkilerinin giderilmesine yönelik gayretlerin sürdürüleceği ifade edilmiştir.

5. Türkiye’nin Balkan ülkeleri ile yakın istişare ve iş birliği içinde tesis ve icra ettiği, barış ve istikrarın koruması temelindeki siyaseti çerçevesinde, bölgedeki sorunlara etki edebilecek mahiyetteki gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilmiş; ihtilafların hakkaniyete uygun bir formda tahlilini temel alan tüm yapan adımlara yönelik dayanak teyit edilmiştir.

6. Yunanistan ile bağlantılarımızda son devirde yakalanan olumlu havanın sürdürülmesinin, her iki taraf ve bölgemiz için yararlı olacağı mütalaa edilmiş; Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’deki aktüel gelişmelerin yakından takıp edildiği belirtilmiştir.

7. 14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Periyot Milletvekili Genel Seçiminin, huzur ve itimat ortamı içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik önlemler gözden geçirilmiştir.”

Hibya Haber Ajansı