GündemHaber Girişi : 14 Haziran 2024 13:51

MHP Meclis Üyesi Piroğlu: Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkmalıyız

MHP Meclis Üyesi Piroğlu: Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkmalıyız
Kendisi de bir hayvansever olan Piroğlu, Tuzla Hayvan Barınağı’ndan sahiplendiği bir sokak köpeğini, ailesinin bir ferdi olarak 8 yıldır evinde barındırıyor. Ayrıca bahçesinde de 3 kedi besliyor.

MHPPendik Belediye Meclis Üyesi Kemal Piroğlu, gündemdeki sokak hayvanları ile ilgili olarak gazetemize bir değerlendirme yaptı.

Piroğlu değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi:

“Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde ‘Merhamet edenlere Allah da merhamet eder’ der. Bu hadisi şerif insanlarla ilgili olduğu kadar tüm canlılarla da ilgilidir. Örneğin içinde bulunduğumuz dönemin önemli gündem maddelerinden birisi olan sokak hayvanlarını da kapsar.



Sokak hayvanları doğanın bir parçası olarak dünyayı biz insanlarla paylaşıyorlar. Bizler her türlü düşüncemizi konuşarak ifade edebiliyoruz. Ama onlar bu imkana sahip değil.

Evlerimizde, iş yerlerimizde sahiplendiğimiz hayvanlar daha şanslı sayılabilirler. Sokak hayvanları ise bu açıdan dezavantajlı durumdalar. Dolayısıyla onların istek ve ihtiyaçlarına daha duyarlı olmak, merhametli davranmak zorundayız.

 


Hükümetimizin ‘Hayvan Hakları Koruma Yasası’, özünde bu hususa ağırlık vermekte. Yasa tasarısında ‘sahiplenme’ ve ‘barınakların artırılması’ öncelikli olarak vurgulanmakta. Bu yüzden tasarıyı son derece olumlu buluyorum.

Yasada açıkça belirtildiği üzere; hayvanların uyutulması, gerekli hallerde başvurulabilecek son çare olmalıdır.

Bizler sokak hayvanlarını ne kadar kollar ve korursak, insan sağlığını da o kadar kollamış ve korumuş oluruz.

 



Hükümetin ve yerel yönetimlerin elini taşın altına sokarak; sahiplendirme, barınakların artırılması, kısırlaştırma çalışması, sokak hayvanlarına yönelik her türlü hizmetin sunulması gibi başlıklarda tatminkar icraatlar gerçekleştirmesi gerekmekte. Kamuoyunun da beklentisi bu yönde.”
 

MHP Pendik Belediye Meclis Üyesi Kemal Piroğlu, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen meclis toplantısında da sokak hayvanları ile ilgili yasa tasarısına ilişkin bir konuşma yaparak bu konudaki görüşlerini belirtti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.