TeknolojiHaber Girişi : 23 Aralık 2022 12:27

Microsoft Netflix’i satın mı alacak?

Microsoft Netflix’i satın mı alacak?

Microsoft, yayın hizmeti Netflix’i 190 milyar dolara satın almak istiyor. Reuters’e göre anlaşmanın kamuoyuna açıklanması 2023’te gerçekleşebilir.

Reuters, Microsoft’un Netflix’i 190 milyar dolara satın almayı planladığını ve bunun şirketin Activision Blizzard’dan sonraki en büyük satın alması olacağını bildirdi.

Satın alma 2023’ün ilk yarısında gerçekleşebilir gibi duruyor. 

DonanımHaber’in aktardığı bilgilere göre CEO Satya Nadella’nın “büyük düşündüğü” ve bu nedenle 2023’ün ilk yarısında yayın platformunu satın almak istediği söyleniyor.

Microsoft’un şimdi Activision Blizzard’ı satın almanın diğer piyasa oyuncularına zarar vermeyeceği konusunda düzenleyicileri ikna etmesi gerekiyor.

NETFLIX REKLAM ORTAĞI OLARAK MICROSOFT’U SEÇMİŞTİ

Reuters ayrıca Netflix satın almasının, Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ve Avrupa Birliği gibi düzenleyici kurumlardan geçmesinin daha kolay olacağını öne sürdü. İki şirket halihazırda birbiriyle bağlantılı olarak görülüyor. 

Netflix, reklam destekli yeni abonelik hizmeti için reklam ortağı olarak Microsoft’u seçti. Microsoft başkanı Brad Smith de Netflix’in yönetim kurulunda yer alıyor. Anlaşmanın temelinde ise Microsoft’un cihazlarında bir video oyun akış hizmeti sunma arzusu olduğu belirtiliyor.

Netflix nedir?

Netflix, üyelerimizin internete bağlı bir cihazda dizi ve film izlemelerini sağlayan abonelik tabanlı bir streaming hizmetidir.

Planınıza bağlı olarak iOS, Android veya Windows 10 cihazınıza dizileri ve filmleri indirebilir ve internet bağlantısı olmadan izleyebilirsiniz.

Zaten üyeyseniz ve Netflix’in kullanımı hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız Netflix’e başlarken sayfasını ziyaret edin.

Diziler ve Filmler

Netflix içeriği bölgelere göre farklılık gösterir ve zamanla değişebilir. Değişik türlerde ödüllü Netflix orijinal içerikleri, diziler, filmler, belgeseller ve daha fazlasını izleyebilirsiniz.�

Siz izledikçe dizi ve film önerme konusunda Netflix’in başarısı artacaktır.

Desteklenen Cihazlar

Netflix’i; akıllı TV’ler, oyun konsolları, medya oynatıcılar, alıcı kutuları, akıllı telefonlar ve tabletler gibi Netflix uygulamasına sahip internete bağlı herhangi bir cihazdan izleyebilirsiniz. Ayrıca bilgisayarınızda bir internet tarayıcısı kullanarak da Netflix izleyebilirsiniz. Web tarayıcısı uyumluluğu için sistem gereksinimlerini inceleyebilir ve en iyi performansı elde etmek için internet hızı önerilerimizi gözden geçirebilirsiniz.

NOT: Netflix uygulaması, bazı cihazlarda önceden yüklenmiş olarak gelebilir veya Netflix uygulamasını cihazınıza indirmeniz gerekebilir. Netflix uygulamasının özellikleri cihazdan cihaza farklılık gösterebilir.