TeknolojiHaber Girişi : 11 Ocak 2023 18:01

Microsoft yeni bir Xbox etkinliği mi düzenleyecek?

Microsoft yeni bir Xbox etkinliği mi düzenleyecek?

Windows Central’in iddiasına göre, yeni bir Xbox Showcase bu ay içerisinde düzenlenecek. Xbox Developer_Direct adını taşıdığı belirtilen etkinlik; yakın zamanda çıkması beklenen oyunlara odaklanacak.

Söylentiye göre; Redfall, Forza Motorsport, and Minecraft Legends gibi oyunları içerecek. 2023’ün en çok beklenen oyunlarından Starfield bu etkinlikte gösterilmeyecek.

Henderson: Etkinlikte yer alacak oyunlardan haberdar değilim

Bu iddiayı takiben, sızıntılarıyla tanınan Insider-Gaming’ten Tom Henderson da söz konusu söylentiyi destekleyen paylaşımda bulundu. Henderson, iddiayı “bir dereceye kadar doğrulayabilirim” dedi ve etkinliğin varlığını duyduğunu ancak etkinlikte yer alacak veya almayacak oyunlardan haberdar olmadığını belirtti.

Greenberg: Önümüzdeki günler için heyecanlıyım

En net açıklama Xbox’ın Oyun Pazarlama bölümünden sorumlu Aaron Greenberg’ten geldi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Greenberg, “Eğlenceli bir hafta olmalı, önümüzdeki günler için heyecanlıyım” diye yazdı. Bu paylaşımın, yeni Xbox etkinliği iddialarının hemen ardından gelmesi söz konusu söylentilerin doğrulandığı şeklinde yorumlandı.

XBOX Redfall ve Starfield oyunları ne zaman çıkacak?

Xbox’ın birinci parti oyunlarından Redfall ve Starfield’in bu yıl çıkış yapacağı resmi olarak açıklanmıştı. Henüz her iki oyun için de tam bir tarih bilgisi paylaşılmamış olsa da, bazı sızıntılar iki oyunun da 2023’ün ilk yarısında çıkış yapacağına işaret ediyordu.

Buna rağmen Starfield’ın bu ay düzenlemesi beklenen yeni Xbox Showcase etkinliği içerisinde yer almaması Starfield’ın yıl sonuna kaydırılmış olabileceği ihtimalini arttırıyor. Starfield ve Redfall’un orijinal çıkış tarihleri ise 2022 yılıydı fakat iki oyun da ertelenmişti.

Kaynak: SaveButonu / Gamegar