DünyaHaber Girişi : 19 Mart 2023 12:10

Millet İttifakı başkanları, İzmir’de buluşuyor

Millet İttifakı başkanları, İzmir’de buluşuyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Lideri Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için İzmir’de bir ortaya geliyor. Buluşmaya GÜZEL Parti’yi temsilen ise Genel Lider Yardımcısı Ümit Özlale katılacak.

İzmir’deki Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılacak buluşmada Türkiye’nin yeni yüzyılında izlenecek yol haritası paylaşılacak. Buluşmanın tamamı İzmirTube YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Yüksek İstişare Heyeti sonuç bildirgesini değerlendirecek

“Değişime Davet” başlığıyla düzenlenen beşinci günün sabahında Yüksek İstişare Heyeti, üçüncü ve son kere toplanacak. Konsey, İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer moderasyonunda paydaşların hazırladıkları bildirgeleri inceleyecek.
Kongrenin üçüncü ve dördüncü gününde emekçi, çiftçi ve sanayici-tüccar-esnaf kümeleri, 2022’nin Ağustos ayından beri üzerinde çalıştıkları bildirgeleri son hâline getirmek için son kere toplanmıştı.





Beşinci günde ise delegeler tarafından hazırlanan bildirgeler, Yüksek İstişare Heyeti toplantısında bir sefer daha pahalandırılacak. Metinler, kongrenin son gününde tüm delegelerin oylarına sunulacak ve sonuç bildirgesi ortaya çıkacak.
Türkiye’nin ikinci yüzyılının iktisat siyasetlerinde rol oynayacak sonuç bildirgesi, 21 Mart’ta tüm Türkiye ve dünyaya ilan edilecek.

Sonuç bildirgesi 21 Mart’ta duyurulacak

Sivil, şeffaf ve tümüyle iştirakçi bir teşebbüs olan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi 21 Mart’ta sona erecek. Yeni yüzyıla istikamet verecek siyaset tekliflerini içeren bildirge, tüm Türkiye ve dünya ile paylaşılacak.

Kongreye iştirak taşınabilir uygulama üzerinden İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne iştirak “İktisat Kongresi” taşınabilir uygulamasından sağlanabiliyor. Ana oturumlar için ilgili güne kayıt yaptırmak ve verilen karekodu aktiflik alanında göstermek kâfi oluyor. Kongrenin tamamı İzmirTube YouTube kanalından canlı olarak yayınlanıyor.

Hibya Haber Ajansı