GündemHaber Girişi : 25 Mart 2023 11:07

Millet İttifakı liderleri 5 bin depremzede ile iftarda buluştu

Millet İttifakı liderleri 5 bin depremzede ile iftarda buluştu

İftarın akabinde konuşan Kılıçdaroğlu, “Siyaseti, iyilikte yarışma alanı olarak belirleyeceğiz. İyilikte yarışacağız, kötülükte değil. Bizde kötülük yok. Kin yok, öfke yok. Bereket var, sevgi var, kucaklaşma var” dedi.

Millet İttifakı başkanları; 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, GÜZEL Parti Genel Lideri Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Lideri Gültekin Uysal ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş, deprem felaketinde hayatını yitirenler vatandaşlar için okunan mevlide katıldı. Önderler, Yeşilyurt Tabiat Caddesi yakınında kurulan iftar çadırında okunan mevlidin akabinde, yaklaşık 5 bin depremzede ile birlikte oruçlarını açtı.

“Halil ibrahim sofrasını büyütmek bizim amacımızdır”

İftarın akabinde bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“50 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybettik. Acımız büyük. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımız var. Onlara da Allah’tan şifalar diliyoruz. Mübarek bir aydayız. Hoş bir aydayız. Manevi hislerimizin zenginleştiği bir aydayız. Birbirimize dost olarak bakan, birbirimizi kucaklamamız gereken bir aydayız. Kini ve öfkeyi ötekileştirip, kini ve öfkeyi yüreğimizden söküp attığımız, dostluğu, sevgiyi, kardeşliği, beraberliği kalbimize yerleştirmemiz gereken hoş bir aydayız. Halil İbrahim sofrasından kelam etti Veli Ağbaba. Evet, bu sofra, bir Halil İbrahim sofrasıdır. Halil İbrahim sofrasını büyütmek de bizim hedefimizdir. Gönlümüzde yatan o, yüreğimizde yatan odur. İsteriz ki, bu hoş coğrafyada bir çocuk bile yatağa aç girmesin. Her konutta huzur olsun, her meskende rahmet olsun. Beşerler huzur içinde yaşasınlar. Zelzelede büyük acılar çektiniz, biliyorum. Biz, Millet İttifakı’nın genel başkanları olarak, her zaman, her ortamda yanınızda olduk. Birimiz buradayken, bir başka genel başkanımız Kahramanmaraş’taydı. Birimiz Kahramanmaraş’tayken, öbürü Hatay’daydı. Bugün daima birlikte buradayız. Burada, yeniden iki bedelli arkadaşımız, iki pahalı dostumuz daha var. İstanbul Büyükşehir Belediye Liderimiz ve Ankara Büyükşehir Belediye Liderimiz da burada. Biz, daima birlikte yaraları saracağız. Bu hususta kararlıyız.”

Hibya Haber Ajansı