GündemHaber Girişi : 08 Mart 2023 14:50

Milletvekili Başarır: “Toplumsal cinsiyet eşitliği sunulacak bir seçenek değil, bir haktır”

Milletvekili Başarır: “Toplumsal cinsiyet eşitliği sunulacak bir seçenek değil, bir haktır”

Milletvekili Başarır iletisinde, “Üzülerek belirtmeliyim ki mevcut siyasi iktidarın, bayanlara olan çürümüş bakış açısı ve bayanları konuta hapsetme anlayışı nedeniyle toplumsal kalkınmanın yerinde saydığı hatta geriye yanlışsız ivmelendiği günlerden geçmekteyiz.  Daha üzücü olan ise çabucak hemen her gün bayana yönelik şiddet, baskı ve bayan cinayetleri haberlerini gazete kupürlerinde okumamızdır. Bayan cinayetlerine, bayana karşı şiddete, baskıya yönelik haberleri lakin geri kalmış ve çağdaşlaşmaktan uzak ülkelerin gazetelerinde okuyabilirsiniz.” ifadesini kullandı.

Başarır, 2022 Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Endeksinde Türkiye’nin  146 ülke arasından 124. sırada yer aldığı ifade ederek şöyle devam etti:

“Yine tıpkı endekste Türkiye, Ekonomik İştirakte 134, Eğitim Seviyesinde 101, Sıhhat ve Hayatta Kalmada 99, Siyasi İştirakte 112. sırada yer almaktadır.  Bunun izah edilebilir bir tarafı yoktur. Toplumsal cinsiyet eşitliği sunulacak bir seçenek değil, bir haktır.  Bizler için her türlü kaidelerde her türlü zorluklara katlanan bayanların hak ettikleri kıymeti görecekleri, çalışma hayatında ve idarede değerli ölçüde rol alacakları günler çok yakındır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında, bayanların göstermiş olduğu direniş ve yüreğin tüm dünyaya örnek teşkil ettiği herkes tarafından bilinmektedir. Ülkemizin her alanda ilerleme kaydetmesini, geçmişte kurtuluş uğraşımızda olduğu üzere tekrar bayanlarla birlikte sağlayacağımızdan hiç kuşkum yoktur.”





Hibya Haber Ajansı