Milli Düşünce Sistemi ve Sivil Toplum Örgütleri (1)

Türk Tabipler Birliği
Kuruluş Amacı;
“Hekimlik mesleğinin çıkarını her platformda dile getirmek, Mesleğin, üyelerinin maddi, manevi haklarını korumak için kurulmuştur. Türk Tabipleri Birliği meslek disiplinini sağlamak, hasta yakınmalarını araştırmak, hekimlerin özel çalışma ücretlerini belirlemek gibi konularda çalışmaktadır.
Birlik ve organları, kuruluş amaçları dışında faaliyette bulunamazlar.”


TMMOB Birliğin
Kuruluş Amacı;
“Mühendislik ve mimarlık mesleği mensuplarının ortak gereksinmelerini karşılamak, mesleki etkinlikleri kolaylaştırmak, mesleğin genel yararlara uygun olarak gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere, meslek disiplinini ve ahlakını korumak; kamunun ve ülkenin çıkarlarının korunmasında, yurdun doğal kaynaklarının bulunmasında, korunmasında ve işletilmesinde, çevre ve tarihi değerlerin ve kültürel mirasın korunmasında, tarımsal ve sınai üretimin artırılmasında, ülkenin sanatsal ve teknik kalkınmasında gerekli gördüğü tüm girişim ve etkinliklerde bulunmak.


Birlik ve organları, kuruluş amaçları dışında faaliyette bulunamazlar.”
Ülkemizde bu sivil toplum örgütleri gibi bir çok sivil toplum örgütü kuruludur, bu örgütlerin yönetimlerinde genellikle ideolojik saplantılı, agresif ve başka ve kirli amaçlara hizmet için bu yapıları kullanan kişi/kişilerce yönetilmekte olmasının ana nedeni ideoloji ve başkalarının kirli amaçları olup, beslendikleri yere hizmeti amaç edinen marjinal düşünce sistemlerinin ürünleridir. STK yöneticilerin seçimle göreve gelmiş olmasına rağmen; seçmeninin ve/veya hitap ettiği meslek grubunun duygu, düşünce, görüş ve isteklerine uygun davranış sergilememesi, STK’nın kuruluş amacına uygun işlem ve eylem içinde olunmaması, besi damı sahiplerinin gücü ile doğru orantılıdır.


Birliklerin kuruluş amaçlarına; sanırım bu ülkenin derdi ile dertlenen hiç kimsenin itirazı olmazken, birlik/örgüt/dernekler gibi STK’ları yöneten kişi/kişilerin genellikle STK’ların kuruluş amacına aykırı işlem, eylem ve davranış içinde olmalarının nedeninin ülkemiz eğitim öğrenim sürecinde aranması doğru bir yaklaşım olacaktır.


İlkokul Ortaokul Lise Üniversite millilik ve eğitim öğretim süreci ?

(azalan) → Milli hassasiyet →
devam edecek

ABDURRAHMAN AYAR KÖŞE YAZILARI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.