Milli Düşünce Sistemi ve Sivil Toplum Örgütleri (2)

Sivil Toplum Örgütleri

İnsan Hakları Derneği

Kuruluş Amacı; insan onurunu temel alarak insan haklarının korunması ve geliştirilmesi, kişilerin eşit muamele görme hakkının güvence altına alınması, hukuken tanınmış hak ve hürriyetlerden yararlanmada ayrımcılığın önlenmesi ile bu ilkeler doğrultusunda faaliyet göstermek, işkence ve kötü muameleyle etkin mücadele etmek ve bu konuda ulusal önleme mekanizması görevini yerine getirmek; Kanun Numarası : 6701 Kabul Tarihi : 6/4/2016

Türkiye Barolar Birliği,

Kuruluş Amacı; Yasaların bir meslek kuruluşu olarak kendisine yüklediği görevlerinin yanında, toplumun hukuki sorunlarıyla ilgili görüş ve önerileriyle de Türk hukuk sisteminin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Bünyesinde oluşturduğu alt komisyonlarda; yasal düzenlemelerle ilgili çalışma yapmakta, özellikle demokrasi ve insan hakları adına uygulamada ortaya çıkan aksamalara karşı sorumluluk bilinciyle etkin bir biçimde mücadele vermektedir.

Gerek İnsan Hakları Derneği ve Gerekse Türkiye Barolar Birliğinin kuruluş amaçları ve bu amaçlara uygun görev, yetki sorumlulukları olması gerektiği gibi mevzuat haline getirilmişken bu ve benzeri STK’ların yöneticilerinin genellikle ideolojik saplantılar ve/veya başka ve kirli amaçlara hizmet eden, işlem, eylem ve davranışlarını bu amaçlar doğrultusunda sergileyen insanlarca yapılıyor olması düşündürücüdür. Bu durum öncelikle STK’ların üye tabanlarınca sorgulanmalı ve sağduyu sahibi insanların bu alanlara nüfuz etmelidir.

Bu aymazlığın nedenlerini ülkemiz eğitim öğrenim sürecinde aranması gerekir?
İlkokulOrtaokulLiseÜniversite millilik ve eğitim öğretim süreci ?

(azalan) →Milli hassasiyet →

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.