GündemDüzenleme Tarihi : 12 Ocak 2024 17:30Haber Girişi : 12 Ocak 2024 17:13

Milli İstihbarat Akademisi Kuruldu

Milli İstihbarat Akademisi Kuruldu

Milli İstihbarat Akademisi, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) bünyesinde kuruldu. Akademi, istihbarat, güvenlik ve strateji alanlarında lisansüstü eğitim, bilimsel araştırma ve AR-GE çalışmalarını yürütecek. Başvuru şartlarına sahip olan 4 yıllık üniversite mezunları Akademi'ye kabul edilecek.

 

MİT Başkanı İbrahim Kalın tarafından duyurulan Akademi'nin faaliyetleri hakkındaki detaylar, MİT'in güncellenen internet sitesinde yer alıyor. 6 Ocak tarihi itibarıyla faaliyete geçen Akademi, Türkiye'de istihbarat alanını bir bilim dalı olarak geliştirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda, Türkiye'nin istihbarat ve güvenlik konusundaki iddiasını güçlendirmeyi ve bu alandaki deneyimi kavramsallaştırmayı hedefliyor.

 

 

Milli İstihbarat Akademisi bünyesinde açılacak yüksek lisans ve doktora programlarına, ilgili lisans programlarından mezun olan ve Akademi şartlarını karşılayan herkes başvurabilecek. Bu programlarda eğitim alan öğrenciler, istihbarat, güvenlik, strateji, siber güvenlik, kriptoloji, uydu-uzay sistemleri, yapay zeka ile veri analitiği gibi alanlarda çalışmalar yürütebilecekler.

 

 

Akademi ayrıca bilimsel araştırmalar ve AR-GE projeleri gerçekleştirecek. Türkiye'nin stratejik öncelikleri ve hedeflerini göz önünde bulundurarak istihbarat ve güvenlik alanlarında araştırmalar yapılacak, ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli organizasyonlar düzenlenecek. Akademi, istihbarat, güvenlik, strateji ve bölge araştırmaları alanında disiplinler arası araştırma platformu işlevi görmeyi ve ulusal/uluslararası tartışmalara katkı sağlamayı hedefliyor.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.