GündemHaber Girişi : 19 Nisan 2023 14:04

Minikler sınıfta turşu, sirke ve ev yapımı yoğurt yaptı

Minikler sınıfta turşu, sirke ve ev yapımı yoğurt yaptı

Afyonkarahisar TOKİ Mevlana 2-C Sınıfı Öğretmeni Ömür Kadriye Uzdem, Türkiye’nin doğal ve kültürel lezzetlerini öğrencilerinde yakından tanıması ve gelecek kuşaklara aktarması hedefiyle sınıfta öğrencilerle birlikte turşu, sirke ve konut üretimi yoğurt yaptı.

Ömür öğretmenin doğradığı lahanayı daima birlikte materyallerini hazırlayan öğrenciler ilik gün limon ile doğal turşu kurmayı öğrendi. Daha sonra öğrenciler kavanozlara portakal sirkesi kurdu. Meskenlerin vazgeçilmez doğal eserlerinden olan yoğurt mayalamayı da öğretmeni ile birlikte öğrenen öğrenciler hazırladıkları doğal eserleri meskenlerine götürerek ailelerine de anlattı.

Yapılan aktiflik hakkında bilgi veren sınıf öğretmeni Ömür Kadriye Uzdem, ülkemizde artan yapay ve katkı unsurlu besinlerden öğrencileri uzaklaştırmak maksadıyla “Ülkemizde hayat ” ünitesinin “Milli Kültür” konusunu ele aldıklarını kaydetti. Öğrencilerin bu aktifliğe iştirak oranının çok yüksek olduğunu kaydeden Uzdem, “Her geçen gün artan, katkı unsurlu eserlerden hem çocuklarımızı uzaklaştırmak hem de ülkemizin kültürel lezzetlerini gelecek kuşaklara aktarmak emeliyle bu türlü bir aktiflik düzenledik. Etkinliğimiz tam olarak emeline ulaştı. Umarız velilerimiz de yavrularına yedirdikleri besinlere dikkat ederek doğal eserleri tercih ederler” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı