DünyaHaber Girişi : 15 Ağustos 2022 13:14

Mısır’da Kilise Yangını: 41 kişi öldü

Mısır’da Kilise Yangını: 41 kişi öldü

Mısır’ın başkenti Kahire’nin batısında yer alan bir kilisede yangın çıktı. Yetkililer yangında 41 kişinin hayatını kaybettiği bildirdi.

Mısır Kıpti Kilisesinden yapılan yazılı açıklama yaptı. Açıklamada; Mısır’da kilise yangını sonucunda 41 kişinin öldüğünü, 14 kişinin de yaralandığı bilgisi paylaştı.

Mısır'da Kilise Yangını: Ekiplerin çalışmaları sürüyor

Mısır’da Kilise Yangını: Ekiplerin çalışmaları sürüyor

Kilisenin çevresini güvenlik kordonuyla kapatan itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almaya ve söndürmeye çalışıyor.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hüsam Abdulgaffar yaptığı açıklamada, olay mahalline 30 ambulansın sevk edildiğini belirtti.

Abdulgaffar, 55 kişi çevredeki hastanelere kaldırıldığını bunun yanı sıra can kayıplarının sayısını belirlemeye çalıştıklarını aktardı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü ayrıca Giza ve Kahire’deki hastanelerde hazırlık durumunun yükseltildiğini vurguladı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’den talimat

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ise yaptığı yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada; “El-Munira Kilisesi’nde meydana gelen elim kazaya ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti. İlgili tüm devlet kurum ve kuruluşlarına gerekli tedbirlerin alınması talimatı verdiğini” ifade etti.

Sisi ayrıca, olayla ivedilikle ilgilenilmesi ve yaralılara tüm sağlık hizmetlerinin sağlanması talimatı verdiğini aktardı.

İslam İşbirliği Teşkilatından taziye mesajı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha,  Ebu Seyfeyn Kilisesi’nde çıkan yangında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

İİT’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İİT Genel Sekreteri Taha, Giza kentinin İmbaba bölgesinde yer alan Ebu Seyfeyn Kilisesi’nde çıkan yangınla ilgili Mısır halkı ve hükümetine en içten taziyelerini iletiyor.” ifadesine yer verdi.

Genel Sekreter Taha’nın, hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır, yaralılara da acil şifa temennisinde bulunduğu bildirilen açıklamada, ayrıca Taha’nın bu elim hadise dolayısıyla İİT’nin Mısır’la dayanışma içinde olduğunu ifade ettiği kaydedildi.

Arap ülkelerinden taziye mesajı

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE),Ürdün’ün yanı sıra Kuveyt, Katar, Bahreyn, Tunus ve Cezayir, yangında hayatını kaybedenler için taziye mesajları yayımladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yangından derin üzüntü duyulduğu dile getirdi. Yangında vefat edenler adına Mısır halkı ve hükümetine taziye dilekleri iletti. Yaralılara acil şifa temennisini iletti.

Katar haber ajansının (QNA) taziye mesajında da Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, Mısır Cumhurbaşkanı’na başsağlığı, yaralılara da acil şifa dilediğini aktardı.

Kaynak: AA