GündemHaber Girişi : 04 Nisan 2023 06:13

Mobil Oyun Metaverse’ünün yapı taşları başladı

Mobil Oyun Metaverse’ünün yapı taşları başladı

Mobil bulut şirketi now.gg bugün Unity, Unreal ve Cocos motorlarında geliştirilen taşınabilir oyunlara yönelik now.gg Fungible Games (NFG) platformunu duyurdu. NFG, oyunun modüllerinin farklı bireyler tarafından sahip olunabilmesi için ayrıştırılmasını, bulutta dinamik olarak yine oluşturulmasını ve oyuncuya teslim edilmesini sağlar. NFG, ayrıştırılmış kesimleri oyunlar ortasında paylaşarak oyunların birbiriyle temaslı olmasını da sağlar.

“Büyük bir Marvel hayranıyım ve Marvel Sinematik Cihanı yaratmak için sinemalarının birbirlerine bağlanmasına bayılıyorum. Taşınabilir Metaverse, Marvel’den ilham almıştır. Bu şekilde oyuncular, favori oyunlarına kendilerinden parçalar ekleyebilecekler. Oyunlarınızı da Marvel Evreni gibi hem fantastik hem de günlük hayatınızla paralel bir hale getirebilirsiniz diyor now.gg kurucusu Rosen Sharma. “Bugün bir telefonda bunu yapmak imkansız olurdu, ancak mobil bulutun işlem gücü ve oyunların dinamik bileşimi ile bu mümkün hale geliyor. Bu konuda çok heyecanlıyız ve Metaverse’e daha fazla oyunun bağlandığını göreceksiniz.”

now.gg Fungible Games, taşınabilir bir Metaverse oluşturmak için birkaç eşsiz teknik yeteneği birleştirir. Birincisi, oyunun farklı kesimlerine sahip farklı şahıslarla bir oyunu oyun koduna, oyun aktifliklerine ve oyun sanatına ayırma yeteneğidir. NFG platformu bunu kimi mevcut oyunlar için otomatik olarak yapabilir yahut geliştiricilerin bunu programlı olarak yapmasını sağlayabilir. Oyun, bu ayrıştırılmış bileşenlerden rastgele birini sorgulayabilir ve kullanıcıdan yahut oyun geliştiricisinden gelen bileşenlerle değiştirebilir ve büsbütün yeni bir tecrübe sunarak değiştirilebilir bir oyun oluşturabilir. İkincisi, buluttaki bu ayrıştırılmamış öğelerin düşük gecikmeyle kullanıcıya aktarılan gerçek vakitli dinamik bileşimidir. Üçüncüsü, oyunlar ortasındaki ögelerin ve kullanıcının kendi NFT cüzdanlarındaki ögelerin birbirine bağlanmasıdır.

NFG ile geliştiriciler, oluşturmanın ve inşa etmenin daha fazla yoluna erişir ve oyuncular çok daha güçlü bir tecrübe yaşar. NFG ayrıyeten oyuncular, oyun geliştiricileri ve oyun yaratıcıları ortasında yeni etkileşim düzeyleri sunar. Bunun en kolay kullanım durumu, kullanıcıların oyundaki NFT’leri bulup kullanabilmeleri ve NFT veya NFT olmayan 2D ve 3D görüntüleri, dokuları, videoları ve kodları toplayarak tamamen kişiselleştirilmiş bir oyun deneyimi yaratabilmeleridir. NFG platformu, herkesin NFT’lerini yahut öteki varlıklarını bir oyuna dahil edebilmesi için bir kullanıcının cüzdanını sorgulayabilir. Kullanıcıların da oyuna varlıklarıyla dahil oldukları bu sistem, bir Metaverse dünyası oluşturmamıza imkan sağlar.

Bir taşınabilir simülasyon oyunu olan Heya (Japonca oda anlamına gelir),NFG’nin ilk örneğidir. Burada oyun, hangi varlıklara sahip olduklarını görmek için bir kullanıcının dijital cüzdanını sorgulayabilir ve ardından kullanıcının bu varlıkları odalarındaki duvarlara yerleştirmesine izin vererek, paylaşılan ve tamamen kişiselleştirilmiş bir dijital alan yaratır. Ayrıca gelecekte, kullanıcıların bu NFT’lerden kimileri aracılığıyla başka oyunlara geçiş yapmalarını sağlayan portallar oluşturacaktır.

Heya Game Kurucusu ve CEO’su Yang GUO, ” NFG, gelecekte oyunların nasıl geliştirildiğini ve oyunların oyuncularıyla nasıl etkileşime girdiğini büyük ölçüde değiştirecek” dedi. “Ayrıca, mevcut mobil geliştiricilere, mevcut işin üzerine Web 3.0 inşa etme yolu veriyor. Mobil bulut olmadan bu mümkün olmazdı.”