GündemHaber Girişi : 06 Mart 2023 12:50

‘Mor Otobüs’ Hatay’da

‘Mor Otobüs’ Hatay’da

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),8 Mart Dünya Bayanlar Günü’nde de deprem bölgesindeki bayanları unutmadı. İBB ve iştirak şirketleri, bayanlar günü için ayrılan bütçelerini deprem bölgesine hijyen paketi göndererek pahalandırıyor. Yenikapı Afet Yardım Toplama Merkezi’nde bir ortaya gelen İBB ve iştirak şirketleri çalışanı bayanlar tarafından, “Deprem bölgesindeki kadın kardeşlerimizin her zaman yanınızdayız. Birlikte güçlüyüz” denilerek, hijyen paketleri ihtimamla hazırlandı. Deprem bölgesinde temel muhtaçlık olan hijyenik pedden şampuana kadar birçok eserin yer aldığı kutulara, İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun birlik ve beraberlik iletisi da eklendi.

İmamoğlu iletisinde, “Kıymetli Bayanlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl 8 Mart Dünya Bayanlar Günü’nde, İBB çatısı altındaki bayan çalışanlarımıza ikramlar sunuyoruz. Pahalı mesai arkadaşlarım bu yılki ikramlarını, sizlere hijyen paketi olarak ulaştırma kararı aldılar. Bu paket, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki bayan çalışanlarımızın sizlere armağanıdır. Bu vesileyle bayan mesai arkadaşlarımın, İstanbullu bayanların selamlarını ve dayanışma hislerini sizlere iletmek istiyorum. İstanbullu bayanlar ruhen, fikren ve bedenen sizlerin yanındadır. 8 Mart Dünya Bayanlar Günü’nü, geleceğe umut ve itimatla baktığımız daha hoş günlerde, büyük bir coşkuyla kutlayabilmek ümidiyle. En içten sevgi ve hürmetlerimi sunarım” dedi.

Hazırlanan paketler, 8 Mart’ta Samandağ, İskenderun ve Antakya’daki Çadır kentlerde yaşayan bayanlara teslim edilecek.





Öte yandan yapılan muhtaçlık tahlili doğrultusunda Samandağ ve Hatay merkezde İBB Bayan çadırları kuruluyor. Çadırlarda bayanlara yönelik ruhsal takviye, toplumsal dayanak, sıhhat danışmanlığı, anne bebek danışmanlığı, hukuksal danışmanlık, atölye çalışmaları üzere hizmetler sunulacak. Gereksinime yönelik olarak Bayan ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan ve içinde diş macunu, diş fırçası, şampuan, ped, sıvı sabun, tıraş köpüğü, tıraş bıçağı, tırnak makası, tarak, saç fırçası, kağıt mendil ve tekli sabundan oluşan hijyen çantaları, bölgeye gönderilen Mor Otobüs ile dağıtılacak. Mor Otobüs, bölgedeki kırsal alanlara da giderek gereksinimlere yönelik hizmet sunacak.

Ayrıca Türkiye Bayan Dernekleri Federasyonu ile imzalanan mutabakat metni ile Mor Yerleşkeler kurulacak. Şiddetten arınmış inançlı alanlar olan Mor noktalarda; her yaş kümesine yönelik psikososyal dayanak sağlanacak. Bayan sıhhati konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütülecek ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik eğitimler verilecek.

Hibya Haber Ajansı