MOURİNHO FARKINI GÖSTERDİ

Fenerbahçe bugünkü galibiyeti ile ligde gol yememe serisini 4 maç’a çıkardı. Roma da istediği performansı tam olarak sergileyemeyen Portekizli Hoca bu sene Kanaryada sezon başlangıcı maçlarında istediğini buldu. Bugün deplasmanda Kasımpaşa’yı deviren Fenerbahçe hem puan hem de istatistik açısından lig de iyi bir konuma evrildi.

Kasımpaşa geçen sene etkisiz futbolu ile küme hattına kadar gerilemişti. Yeni bir yapılanma ile tekrardan lig de kalmayı başardı. Ligin inatçı takımlarından biri olan Kasımpaşa bugün Fenerbahçe’yi zora sokabilecek pozisyonlar yakaladı fakat sonuçlandıramadı. Fenerbahçe de ise hocanın taktikleri eşliğinde özellikle ön hücum hattı çok daha etkili diyebilirim. Saınt ve Tadıc ikilisi ofans bölgesinin vazgeçilmezleri konumundalar. Kanarya bugünkü maçı çok fazla zorlanmadan kazandı diyebilirim. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise Ön hattaki as oyuncuların hem fiziksel hem de mental açıdan korunmaları elzem. Olası bir şampiyonluk yolunda bu tarz oyuncuların kayıp olması işleri bir hayli zorlaştırır.

Sonuç olarak Fenerbahçe Mourinho’nun sonuç odaklı futbolu ile maçı kazanmasını bildi. Özellikle orta sahadaki pres ve pas dinamizmi Fenerbahçe’yi ayrı bir seviyeye çıkarttı. Lig de olası galibiyet serisi ile şampiyonluk için önemli adayların başında geleceği aşikar… 

                                                                                                                                                                                                                                                                   Erdem KAVLAK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.