MÜLK SAHİBİ SÖZÜM SİZLERE….

Bu neyin kibiridir neyin üstünlüğüdür anlamış değilim.

Her işin kendine göre emeği vardır bunu yok gören sadece egosuna yenik düşmüş zavallı biridir.

Emeğe saygı duyulmayan bir meslekte Gayrimenkul camiası olmuş durumda.

Bir kaostur gidiyor. Ben bilirim ben satarım edalarıyla dolmuş bir sürü mülk sahibi.(istisnalar hariç az olsada) Neyin kafası bu üzerinizden yük alınıyor satılmadıkça zaten maddi beklentisi olmayan ücretsiz danışmanlar.

Şöyle düşünelim bir yerde çalışıyorsunuz ücret almadan çalışırmısınız? emeğinizin karşılığını istersiniz tabii ki..

Gayrimenkul danışmanı ise göze alıyorsa yerini satmaya hiçbir beklentisi olamaz satmadan. Bu senin için bir nimet iken geri çevirmek niye? Yetki sözü getirir imza ise samimiyeti.

İlan verirsin aylarca beklersin satılsın diye halbuki gayrimenkul sektöründe paylaşım vardır sadece kendi müşterileri değil çevresindeki danışmanlardan da destek alarak yerine bir an önce satma gayreti hak ettiğini alabilmek için.

Sense emeğe saygı duymaksızın sadece alacağın paraya bakarak
Bir de ümit vaat ederek müşterini getir yetki yok dersin.

Herkes kendi işinde başarılıdır sunumunu bilmiyorsan satışınıda yapamazsın sadece ilan listesinde kalmadan ibaret olacaksın işi erbabına bırakmak gerektiğini öğrenmen gerekmekte.

Değerin üstünde her belirlediğin mülk ederi olmadığı için satılmaz veya uzun sürer beklemeye vaktin varsa beklemeyi göze alırsın.

Bu kadar dolduruşa gelen olduğundan fazla görünmeye kalkan hiçbir toplum yoktur bizde olduğu kadar bilen de konuşuyor duyan da.

Adı enflasyon denilen bu kabullenişte uygulayışa geçen artışlardan maalesef kiralarda etkilendi.

Normal üstü kira artışlarında da durum ortada. kazançlar neye göre, kime göre vicdanlar egolarıyla tavan yaptı.

Kiralanmak istenen mülkler için ödeme vaatlerle tutulan kiralar kaç ay ödenebilir ki? Kazanılan Türk liraları ile ne kadar dayanabilinilir ki?

Diğer sorunlar gibi bunlar içinde çözüm beklenmekte.
umarım herkes ederi kadar olduğunu hissedip doğru kararlar verebilsin hırsa kapılmadan.

Kimse bir şey götüremiyor öbür tarafa belki satmaya kiralamaya ömrün yetmeyecek haberin mi var? yoksa yarına çıkmaya aktin mi var?

Farkında mısınız bilmiyorum ama bilinmeyene doğru hastalığın amansız olduğu bir devreye giriyoruz, girdik bile umarım çıkışı yakın olur.

Mülk sahipleri sözüm sizlere; lütfen kendinize gelin işi profesyonellere bırakın kazanmadan, hak etmeden, yerinizi satmadan kiralamadan önce, maddi bir beklentisi olmayan danışmanlar adına anlayış bekliyorum.

Duyarlılık Erdemlilik getirir.
Erdemlilik ise medeniyeti…..

Sevgiyle kalın….
Emel Araz

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.