Musa ve Asası.

Musa asasına dayandı her zorluğun üstesinden geldi.

Buradaki asa benzetiştir Allah’a dayanmayı anlatır. Musa Allah’a dayandıkca dağları denizleri aştı.

Pendik’ten Bayburt’a 28 günde vardım; asa’m sayesinde onca yolu yürüdüm. Sabah ezanından 50 dk sonrasına kadar yürüdüğüm oldu. 65 km fire vermeden durmadan. Sizler belki elimde çıplak gözlerinizle bir asa görmediniz işte o asa Allah’a tüm kalbimle dayanmanın adıdır. Allah’a dayanırsanız sizde korku namına bir şey kalmayacaktır. Allah’a dayanın ve bir bakmaşsınız ki zorluklar kendi kendine üstesinden gelinmiştir.

Nefesi alıp vermek kontrolümüzde bir anlık bile değilken her şeyin üstesinden kendimizin geldiğini düşündüğümüz gafletlerimiz oluyor. Allah’ı unuttuğumuz zamanda bağlantımızı koparınca da dertler üst üste birikiyor çoğunda başarısız oluyoruz. Allah kitabında der kulum bana dua eder dalgalarla boğuşurken o dalgalardan kurtarırım hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam eder. Allah gözetliyicimiz. Her anımızı görür. Onu anmak her an her yerde. Onu anmak için bir yer tasis edilmesi bize kadar gelmiş yanlış bir tutumdur.

Evrenden daha küçük, kalbimizden daha büyük tapınak yoktur.

Allah’ı tanımak ve bilmek gerekir bu da ilimle olabilir. İlim öğrendikçe Allah’ı tanıyıp bilecek O’na olan bağlantınız güçleşecek secdeleriniz artacaktır.

Asa edinmek gerekir; tüm korkularınızdan arınmanız için.

Kötülük sahipleri şer gözlerini size diktiklerinde, size kumpas kurduklarında, arkanızdan iş çevirdiklerinde artırabiliriz başınıza gelebilecek her türlü zorluklarla başedebilmeniz için asaya dayanmanız gerekir; yani Allah’a dayanırsanız her zorlukları aşarsınız.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.