… Müslüman aksiyonerdir

… Müslüman aksiyonerdir

 

YAPTIKLARINIZSINIZ

İslam eylem dinidir, söylem değil. 

İnsanlar sizin ne kadar Müslüman olduğunuzu sözlerinizden değil işlerinizden – yaşayışınızdan- insanlara karşı olan- iyi, faydalı ve güzel- davranışlarınızdan- ölçer, biçer, değer verir. 

Boş laflara insanların karnı tok. 

Lafta herkesin kalbi temiz – herkes takva…))) 

İslam lakırdı dini değil, icraat dinidir. 

Lafta herkes evliya…)))

 

İMKÂN VE İMAN

Ortada onca sıkıntı ve mağdur insan varken, imkânı olup ta – ihtiyacı olanlara nasıl faydalı olabilirim diye – dertlenmeyenler ve gereğini acilen yapmak için hemen harekete geçmeyenler kâmil- samimi – gerçek Müslüman asla olamazlar.

– imkânı olup ta: zekât vermeyen, sadaka veremeyen – borç veremeyen, yakınlarının ve ihtiyaç sahiplerinin maddi / manevi sıkıntılarına kayıtsız kalan bir insanın, iyi bir Müslüman olma adına, Müslüman olarak ciddi bir iman zafiyeti/zayıflığı olduğu muhakkaktır.

Asıl zengin ve cömert, samimi Müslüman tam aksine bir dedektif gibi – hazine/define avcısı gibi – ihtiyaç sahibini titizlikle arayan – bulan ve onu – bankaların, tefecilerin eline, zulmüne, sömürüsüne bırakmadan, düşürmeden- incitmeden gizlice, sevinçle ve hatta teşekkür ederek, tebessümle, hoş bir muhabbet ve samimiyetle, aşk ile Allah için ihtiyacına katkı sunan, ilgilenen, verebilendir.

 

KİM GERÇEK DOST

Ey insanlar

– bilin ki insanlığın kurtuluşu sadece ve sadece gerçek Müslümanların – İslam’ı, Allah’ın emrettiği gibi yaşaması ve hayata hâkim kılmasıyla mümkün olacaktır.

Ve sakın unutmayın-

“Ey inananlar! Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden her kim onları dost edinirse, o onlardandır.”(Mâide: 51)

Yunanlıların, Suriyeli mültecilerin şişme plastik botlarını, dev sahil güvenlik gemileriyle, ellerinde delici mızraklarla patlatıp, son ümitle kendilerine yaklaşan Suriyeli mültecileri batırmaya çalışmaları, ölmelerini zevkle izlemeleri onların bırakın dost ne kadar zalim olduklarını gösterir.

ve deldikleri bot tam batmak üzereyken deMüslüman kardeşleri olan Türk sahil güvenlikçe kurtarılmaları – bu gibi yüzlerce vakanın, sadece acı ve mesaj dolu bir anıdır.

Sakın unutma.

 

MÜSLÜMAN MÜSLÜMANI ÖLDÜRMEZ.

Müslümanlar birbirini öldürüyor safsatasına kanan saf kardeşim – uyan-

MÜSLÜMAN MÜSLÜMANI ÖLDÜRMEZ.

Bunu her Müslüman bilir. O senin Müslüman dediklerin- sandıkların- Müslüman kılıklı kafirler, münafıklardır.

Artık ister içi Yahudi olsun- ister Hristiyan- ister bilmem ne bela- ama o ölenler Müslüman.

O, ölen Müslümanlar ve şehitler, inşeeallah- cennetteler- diğerleri şimdi isterlerse bin yıl yaşayacaklarını sansınlar- hiç ölmeyeceklerini düşünsünler- geberecekler ve cehennemin dibini boylayacaklar ve sonsuza dek orada büyük bir azap içinde kalacaklar.

- sen sen ol- bir yoruma, bu tip saçma sapan yönlendirme, küçümseme ve aldatmaca olan bu söylemlere inanıp ta arada kalma- öl de- onlardan yana olma.

 

… Önyargısız ve samimiyetle

SORGULARSANIZ,

Gerçeğin bilgisi (hikmet) size sunulur …



erolyazıcı / ABBEYT ♥️

 

 

... Bu makale hakkında,

 

Siz ne düşünüyorsunuz?

  

‘Sizin fikirlerinizi çok önemsiyoruz.’

 

 

Yorumlarınızı, makalemizin altında ki

-Yorum- bölümüne girmenizi

 

/ Rica ediyoruz.

 

Yorumlarınız kalıcı olur,

Katkılarınız, insanımıza ‘yeni ufuklar’ açar.

 

Saygılar,

Sevgiler.

 

Teşekkürler.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.