GündemHaber Girişi : 09 Eylül 2024 12:51

Narin’in Ön Otopsi Raporu Sonucu

Narin’in Ön Otopsi Raporu Sonucu
Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın yaklaşık 10 saat süren otopsisi tamamlandı. Detaylar…

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Köyünde 21 Ağustos'ta kuran kursundan çıktıktan sonra kaybolan ve bir daha haber alınamayan Narin Güran'ın cansız bedeni bu sabah jandarma ekipleri tarafından bulundu. 

Köyün yakınlarından geçen Eğertutmaz deresinde bir çuval içinde üzeri taş ve ağaç dallarıyla kapatılmış halde bulunan Narin'in cenazesi otopsi işlemleri için Diyarbakır Adli Tıp kurumuna sevk edildi.

SON DAKİKA! NARİN OTOPSİSİ SONUCU

Yaklaşık 10 saat otopsi işlemleri gece saatlerinde sona erdi.

Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından gece saatlerinde X hesabından bir açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin'nin cansız bedeninden alınan örneklerin bir kısmının İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca inceleneceğini ve kesin ölüm sebebine ilişkin raporun bu incelemeden sonra belirleneceğini ifade etti. 

Soruşturma ile ilgili detayları da paylaşan Bakan Tunç, şunları kaydetti: 

"Yüreğimizi yakan Narin Güran evladımızın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda adli tıp uzmanlarınca sabah saat 10.30’da başlayan otopsi işlemi akşam saat 21.40’ta tamamlanmıştır.

Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir.




GÖZALTI SAYISI 24'E YÜKSELDİ

Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemleri devam etmektedir. Her ayrıntı tek tek titizlikle incelenmekte olup, elde edilen deliller doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24’e yükselmiştir.

Bu acı olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için tüm ayrıntıların üzerine kararlılıkla gidilmektedir. Narin evladımızın ölümüne sebep olan ya da olanlar, adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaktır."

"TORBADA ÇANTASI, ELİF BA’SI VE TERLİKLERİ VARDI"

Otopsi işlemlerinin sürdüğü saatlerde Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yapan Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren şunları kaydetti:

"Diyarbakır Barosu olarak soruşturma sürecinin tamamında, gizlilik ilkeleri doğrultusunda takip ettik. Bugün sabah hepinizin bildiği ve ülkeyi sarsan haber geldi. Yaklaşık 8 saattir süren bir otopsi işlemi var.

Saat 12.20’den beri başlayan ve hala içeride devam eden. Tabii kamuoyuna yansıdığı sırada Narin bir torbada bulunduğu yerde gömülü bir şekilde, üzerine taşlar konularak bulunmuştu.

Torba ve içerisindeki Narin’e ait eşyalar, Elif Ba’sı, çantası, terlikleri de torbadaydı. Bunların hepsi delil ve inceleniyor" dedi. 

"VÜCUDU DEFORME OLMUŞ"

Narin’in, aradan geçen sürede vücudunda deformeler olduğunu belirten Eren şöyle konuştu: 

"En küçük numuneler büyük bir titizlikle alındı. Bu yüzden ön delil toplama anlamındaki işlemler yaklaşık 3 saat sürdü. Yaklaşık 2-5, 3 saattir de dış otopsi dediğimiz, diğer otopsi işlemleri de bitmek üzere.

19 gün geçmiş, 19 gün sonra Narin’in bedenine ulaşıldı. Şu an için ön rapor bir şekilde hazırlanacak ancak patolojik ve biyolojik incelemeler, araştırmalar, raporlar gelmediği sürece şu an için bir şey söylemek zor.

İçeride yaklaşık 13-14 uzman çalışıyor. Her dakikasında ben de otopsiye dahil oldum. Bu raporların sonucunu beklememiz lazım. Sabah Başsavcılıktan aldığımız bilgiyle, aradan geçen 19 günden kaynaklı bedenini deforme olduğunu, ölümün sebebinin tespiti biyolojik ve patolojik araştırmaların sonuçlarına bağlı.

Büyük ihtimalle ilgili ve yetkili makamlar açıklama yaparlar. Ne şekilde ve nasıl öldürüldüğü konusunda net bir şey söylememiz mümkün değil. Narin bir şekilde katledildi ve failleri dışarıda olabilir.

Bilgi konusunda hassasiyet kamuoyu tarafından da dikkate alınmalıdır. Şu an 3 savcı bu soruşturma ile ilgili görevde. Gözaltı işlemleri, otopsi işlemlerine bağlı elde edilen delille alakalı değil. Raporların dönüşü beklenmekte" diye konuştu.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.