PendikHaber Girişi : 11 Mayıs 2022 11:34

Ne Olacak Bu Geçidin Hali!

Ne Olacak Bu Geçidin Hali!

Pendik Gazetesi Özel Haber: Pendik çarşılı alt geçidi özellikle cumartesi pazar günleri insanların kabusu haline dönüşüyor. İBB’den yaşanmakta olan probleme acil çözüm bekleniyor

İLÇENİN şehir merkezine ve şehir merkezinden E- 5 üstündeki mahallelere ulaşımında kullanılmakta olan tek güzergah konumundaki bu alt geçit artık 800 bin nüfuslu Pendik için yetersiz kalıyor.

Alt geçidin bulunduğu noktada Yüksek Hızlı Tren ve Marmaray’ın bulunması; özellikle cumartesi günleri sahilde kurulan açık pazar yaya trafiğinde adeta mahşer gününün yaşanmasına yol açıyor.

Alt geçidin içinde karşılıklı dükkanların olması da mevcut problemi körüklüyor. Konu ile ilgili  diğer bir ayrıntı ise çarşılı alt geçidin dışındaki iki alt geçitten birinin kapalı diğerinin ise kullanılmıyor olması.

 
 
Alt geçidi kullanmak zorunda olan yayalar bu noktadaki insan kalabalığından dolayı milim milim ilerleye bildiklerini; taciz, hırsızlık olaylarının ve itiş kakışların – tartışmaların yaşandığını ifade ediyorlar.
 
Sıkıntının çözümü için; Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Pendik Belediyesi’nin koordineli olarak konuya duyarlılık göstermesi bekleniyor.