GündemHaber Girişi : 20 Mart 2023 16:30

Nerede oy kullanacağım? e-Devlet ile YSK seçmen listesi sorgulama ekranı 2023

Nerede oy kullanacağım? e-Devlet ile YSK seçmen listesi sorgulama ekranı 2023

2023 seçimleri öncesinde seçmen kaygı sorgulama işlemi gündemde bulunuyor. Seçmen listeleri düzeltme ve eksiklerin tamamlanması için bugün itibariyle askıya çıkarıldı. Bu gelişmeyle beraber vatandaşlar nerede oy kullanacaklarını merak ediyor. Peki Seçmen kaydı nasıl sorgulanır? İşte e-Devlet ile YSK seçmen listesi sorgulama ekranı…

Geçtiğimiz günlerde Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim kararları ile Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde uygulanacak seçim takvimi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Seçmen listeleri de düzeltme ve eksiklerin tamamlanması için bugün askıya çıktı. 2 Nisan Pazar günü de saat 17.00’de askıdan indirilecek.

Bu süre içinde, kaydı olmayan depremzedeler ve diğer seçmenler ilgili ilçe seçim kurullarına başvurarak seçmen olabilecekler.

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

Nerede oy kullanılacağı, seçim dönemlerinde sandık seçmen listeleri kesinleştikten sonra www.ysk.gov.tr internet sayfası üzerinden “Nerede Oy Kullanacağım” bölümünden öğrenilebiliyor.

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

YSK seçmen kaydı sorgulama işlemi, YSK’nın internet sayfasından Yurt İçi Seçmen’e tıklanır. Ardından Yurt İçi Seçmen Sorgulama sekmesinden TC kimlik numarası ve diğer bilgileri girilerek kayıt sorgulama yapılabiliyor.
YSK SEÇMEN KAYGI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET İLE SEÇMEN KAYDI SORGULAMA

e-Devlet üzerinden seçmen kaydını öğrenmek için sisteme giriş yapılır. Ardından ana sayfada yer alan arama kısmına Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama yazılıp ilgili sayfaya ulaşılır.
e-DEVLET SEÇMEN KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ