TeknolojiHaber Girişi : 14 Nisan 2023 12:34

Noventiq, İstanbul’da yıllık Üst Düzey Liderlik Konferansı’na ev sahipliği yapıyor

Noventiq, İstanbul’da yıllık Üst Düzey Liderlik Konferansı’na ev sahipliği yapıyor

Küresel dijital dönüşüm ve siber güvenlik tahlil ve hizmet sağlayıcısı Noventiq, Üst Seviye Liderlik Konferansı'nı üst üste ikinci defa İstanbul'da gerçekleştiriyor.

Farklı ülkelerden ve iş alanlarından 70'in üzerinde üst seviye başkan, Noventiq'in 2023 mali yılı için temel stratejilerini görüşmek üzere İstanbul'da bir ortaya geldi. Görüşmeler, şirketin maksadı ve şirket için değerli bir kilometre taşı olan Corner Growth Acquisition Corp. ile bir iş birleşimi yoluyla NASDAQ'a kote olma niyetinin duyurulması üzerinde ağırlaştı. Aktiflik, aylarca süren planlama ve hazırlık çalışmalarının sonucunda muvaffakiyet ile gerçekleşti ve iştirakçiler önlerindeki fırsatlar konusunda heyecan duyduklarını belirtti.

Noventiq'in İstanbul'u seçmesinin, Avrupa ve Asya'nın kesişme noktasındaki stratejik pozisyonu, canlı iş dünyası, yüksek eğitimli ve nitelikli işgücü üzere pek çok nedeni var. En kıymetli nedenlerinden biri, Türkiye ICT (Bilgi ve İletişim Teknolojileri) pazarının sunduğu muazzam potansiyel. Mordor Intelligence tarafından yayınlanan bir araştırmaya nazaran, Türkiye ICT pazarının 2018-2028 devri için yüzde 9,3'lük bir CAGR (Yıllık bileşik büyüme oranı) ile büyümesi beklenmektedir. Yazılım ve hizmetlere yapılan harcamalar hayli güzel durumda ve bulut bilişim birçok bölgede kayda bedel bir büyüme gösterdi. Noventiq'in son üç yılda pazarda yüzde 100'den fazla büyüme kaydetmesi, şirketin bu ülke ve bölgede nasıl bir ayak izi bıraktığını gösteriyor.

Şirketin gerçekleştirdiği değerli bir atak de Türkiye'nin önde gelen Microsoft Bulut Tahlil Sağlayıcı (CSP) iş ortaklarından Makronet'i satın alması oldu. Bu satın alma, Noventiq'in Türkiye ve META (Orta Doğu, Türkiye ve Afrika) bölgesindeki işlerine değerli bir katkı sağlıyor. Noventiq'in üç boyutlu büyüme stratejisinin iki boyutuna katkıda bulunuyor: coğrafik genişleme ve Makronet'in kendi platformu MyAdmin ile satış kanalı yeteneklerinin güçlendirilmesi. Noventiq artık Türkiye ICT pazarının muazzam potansiyelinden yararlanmak ve bölgedeki ve ötesindeki işlerini genişletmek için düzgün bir pozisyona sahip.

Noventiq CEO'su Herve Tessler, şunları söyledi:

“Liderlik etkinliğimize üst üste ikinci kere İstanbul'da mesken sahipliği yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Kentin güçlü tarihi, kültürü ve stratejik pozisyonu, burayı 60 farklı ülkeden gelen üst seviye başkanların yıllık buluşması için kusursuz bir yer haline getiriyor. Ayrıyeten Türkiye ve META bölgesinin şirketimize sunduğu muazzam büyüme fırsatları bizi heyecanlandırıyor. Canlı iktisadı, genç ve dinamik nüfusu ve destekleyici hükümet siyasetleriyle Türkiye, teknoloji ve inovasyon için kıymetli bir merkez haline gelmiştir. BT sağlayıcılarının bu ülkede büyümesi ve büyük projeler inşa etmesi için büyük bir potansiyel görüyoruz ve bunun bir kesimi olmaya kararlıyız.”

Noventiq Türkiye Genel Müdürü Erdal İpek, “Geleceğe baktığımızda, Türkiye'nin ve tüm META bölgesinin, global şirketimizin büyümesini ve stratejisini sürdürmesi için temel bir destek olarak kabul edildiğini görmekten gurur duyuyorum. Noventiq'in Türkiye'deki ülke müdürü olarak, pazara eşsiz yaklaşımımızı getirmek için global takımımızla her gün yakın bir biçimde çalışmaya kararlıyım. Global uzmanlığımızı Türkiye'deki grubumuzun lokal bilgi ve iç görüleriyle birleştirerek, müşterilerimizin özel muhtaçlıklarını karşılayan yenilikçi tahliller sunabiliyoruz. Noventiq'in Türkiye ve META bölgesindeki sonlarını genişletmek için çalışmaya devam edeceğim için hakikaten heyecanlıyım ve Noventiq'in liderliğinin bu ülkede büyük bir iş alanı oluşturduğunu görmekten gurur duyuyorum.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı