GündemHaber Girişi : 04 Nisan 2023 06:12

Nuhut: “CHP olarak önceliğimiz Türk sporudur”

Nuhut: “CHP olarak önceliğimiz Türk sporudur”

CHP Spor Heyeti Lideri Kenan Nuhut, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Nuhut, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, “Bu ülke bizim ülkemiz, bu ülkede spor yapan gençler de bizim gençlerimiz, kulüpler de bizim kulüplerimizdir. Onun için biz yeni hazırladığımız yasa tasarısında, sporcuyu ve spor adamını önceleyen bir yasa ile yola çıkıyoruz. Atlet olmadan, betonlaşmış bir yapı ne işine fayda?” dedi.

CHP Spor Şurası Lideri Kenan Nuhut yaptığı yazılı basın açıklamasında şu tabirlere yer verdi;

“AKP bir torba kanun teklifi içinde TBMM’ye getireceği konuşulan yeni spor yasası duyumlarımıza nazaran Türk sporunu içinden çıkılmaz bir hale getirecektir.

Mevcutta bakıyorsunuz maalesef her unsuru değiştirilmiş, hukukçuların bile altından kalkamadığı bir manzume haline gelmiştir. Hasebiyle Türk sporuna hiçbir yarar sağlamayan bir kanunla karşı karşıyayız. Birtakım süreksiz başarılarla seviniyoruz. Halbuki muvaffakiyetler kalıcı olmalıdır.

Spor hukukçularından ve milletvekillerimizden oluşan pahalı bir takım ile Türk sporunun geleceğini önceleyen merkezine sporcuyu ve sporu alan bir yasa çalışmasının sonuna geldik üniversal normlar ve dünyanın gerisinde olmayan Türk sporunu muvaffakiyete götürmek için çalışıyoruz yasa çalışmamızı yaparken AKP’nin yapmış olduğu üzere ben yaptım oldu değil, spor kulüplerinden, Atletlerden Sporun tüm paydaşlarından görüş aldık ve ortaya yeni yasa teklifimizi ortaya çıkarttık

AKP 20 Yılda Türk sporunu çok geriye götürdü hasebiyle ortaya bir enkaz yığını bıraktı sportif muvaffakiyetten uzak benim adamım olsun anlayışı hakım kılındı ve spora siyaset bulaştırdı,  CHP olarak biz tekrar Türk sporunu şaha kaldırmak istiyoruz ve bunu iktidar olmamızla birlikte yapacağız.

 “CHP’li belediyelerin yetiştirdiği sporcular, tokyo Olimpiyatlarına giden sporcuların 4’te 1’ini teşkil ediyordu” Buradan da baktığınızda CHP’li belediyelerin hem toplumsal belediyecilik konusunda hem de sportif taraftan bu işe çok itinayla eğildiğini görüyoruz. O nedenle ben tüm belediyelerin bu manada çok âlâ vazifeler yapması gerektiğini düşünüyorum.”

Hibya Haber Ajansı