GündemHaber Girişi : 22 Şubat 2023 14:04

Nurdağı’ndaki konteyner kente aileler yerleştiriliyor

Nurdağı’ndaki konteyner kente aileler yerleştiriliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Nurdağı ilçesinde kurulan konteyner kente aileler yerleştiriliyor.

Yeni bir hayat alanının kısa bir mühlet içerisinde oluşturulduğu ilçede, barınma gereksiniminin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin toplumsal marketten depremzedeler, fiyatsız erzak temin edebilirken, hijyen derdinin tahlile kavuşturulması için Nurdağı Yüzme Havuzu, banyo ve çamaşırhanelere dönüştürüldü. İlçedeki, çocukların eğitim hayatından uzak kalmaması için GASMEK çadırı da kuran Büyükşehir, birebir vakitte gezici kütüphane, kreş ve kuaför gereksinimine da süratlice karşılık verdi.

Konteyner kentte konaklamaya başlayan depremzedelerden Ali Aydın, sarsıntı sonrası devlet erkanının ilçedeki vatandaşlara takviye olduğunu belirterek, “Yaşanan zelzelede 9 cenazem çıktı. Birinci 3 gün uğraşımız cenazeler oldu. Daha sonra 1 hafta çadırda kaldık. Çadırda da bir eksiğimiz yoktu. Dün de konteyner kent için aradılar. Öncelik cenazesi olanlar, şehit yakınları, yaşlı ve hastası olanlarmış.” dedi.

Konteyner kentte birebir vakitte çocukların kreş ve kütüphane gereksinimine yanıt verildiğini aktaran Aynur Doğan ise, “Nurdağı’ndaki bütün çocuklarımız şu an bunlardan faydalanıyor. Her yerden biz depremzedelerin muhtaçlığına koşuluyor. Bunun için ayrıyeten teşekkür ediyoruz” tabirlerini kullandı.

Turgay Atmaca da dolabından tutunda, yatağına kadar bütün gereksinimlerinin karşılandığını lisana getirerek, “Uzunca bir müddettir görülmemiş bir afetle karşı karşıya kaldık. Gaziantep Büyükşehir’e ilişkin toplumsal marketler başta olmak üzere çamaşırhaneler, duş ve banyo alanlarından faydalanıyoruz. Birinci kez bizler bu türlü bir afetle karşılaşıyoruz. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı