SiyasetHaber Girişi : 17 Mart 2023 19:35

O, Çizgisini Hiç Bozmadan Muhafaza Etti: Şemsettin Türkay AK Parti’den Aday Adayı

O, Çizgisini Hiç Bozmadan Muhafaza Etti: Şemsettin Türkay AK Parti’den Aday Adayı

Bölgemizin tanınan – sevilen, siyasetçi ve iş insanlarından Şemsettin Türkay AK Parti’den 28. dönem milletvekili aday adayı oldu.

Dürüstlüğü, mütevazı kişiliği, hatipliği, her kesimden insanla müspet diyalog kurması, yardımseverliği ve çizgisini bozmaması ile bilinen Türkay, başarılı bir iş insanı olarak da takdir gören bir isim.

27 Aralık 1963 Diyarbekir – Bismil doğumlu Şemsettin Türkay, ilk –  orta –  lise eğitimini Bismil Fen Lisesinde tamamladı. Evli ve 6 çocuk babasıdır.�

Daha sonra vatanı görevini Kütahya – Kayseri’de yaptı. Akabinde İnşaat Firması STFA  şirketinde alet operatörü – topoğraf olarak çalıştı.

İş hayatı arasında üniversite imtihanına giren Türkay, Eskişehir İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünü kazanarak buradan mezun oldu.

Batman’ın Sason ilçesinde imam olarak görev yapan, müftü yardımcılığından 1994 Temmuz ayında istifa edip tekrar İstanbul’a dönen Türkay, o tarihten bu yana müteahhitlik olarak hayatını sürdürmekte.

Siyasete Refah Partisi’nde başlayan Şemsettin Türkay bu çizgisini sürdürerek Fazilet Partisi ve son olarak AK Parti’de görev aldı.

Tüm seçimlerde hatiplik yapan Türkay’a, bölge koordinatörü olarak da sorumluluk verildi.

Türkay aynı zamanda, ülkemizde 70 bin üyesi ve 8 ülkede temsilcilikleri bulunan Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkanvekili.

Şemsettin Türkay’a çıkmış olduğu bu kutlu yolda başarılar diliyoruz.