TeknolojiHaber Girişi : 21 Mart 2023 16:34

OCR Labs Global’in Canlılık Tespit Çözümü, yüzde 0 demografik önyargı ile önyargısızlık sertifikası aldı

OCR Labs Global’in Canlılık Tespit Çözümü, yüzde 0 demografik önyargı ile önyargısızlık sertifikası aldı

Merkezi Londra’da bulunan ve dijital kimlik doğrulama alanında başkan şirketlerden OCR Labs Küresel, bağımsız biyometrik test laboratuvarı BixeLab tarafından gerçekleştirilen kapsamlı önyargı testine dair değerlendirmelerinin sonuçlarını duyurdu. Çalışmanın sonuçları, OCR Labs Küresel’in canlılık algılama yazılımının yaş ve cinsiyet temelinde önyargısız dijital kimlik doğrulama imkanı sunduğunu gösteriyor.

Çalışma 8 etnik kümeye mensup 18-70 yaş aralığındaki erkek ve bayan adaylar ile gerçekleştirildi. Ortaya çıkan sonuçlar, yüzde 0 demografik önyargı ve yüzde 0 yanılgı derecesiyle OCR Labs Global’in canlılık tespit tahlilinin doğruluğuna dikkat çekiyor.

OCR Labs Küresel, kimlik tespit imkanını herkes tarafından erişilebilir hale getirmeye odaklanıyor. Şirketin büsbütün otomatik tahlili de bunun için derin bir hudut ağını (deep neural network) kullanıyor. OCR Labs Küresel bu hudut ağı ile bayanların, ana lisandan farklı bir lisan konuşanların daha fazla ayrışmasına ve manuel görüşmelerde oluşabilecek önyargıların artmasına yol açan, tıpkı vakitte kimlik doğrulamanın en büyük zorluklarından birisi olan insan kararlarına dayalı taramalardan doğabilecek meseleleri ortadan kaldırıyor.

MIT’nin yaptığı araştırmalar, bayanların olumsuz bir sonuçla müsabaka ihtimalinin en yüksek olduğu bölümler olduklarını gösteriyor. Bu yüzden kapsayıcı dijital kimlik tahlilleri oluşturmak çok değerli.�





Kapsayıcı dijital kimlik sistemleri toplumda yetersiz hizmet almış kümeleri destekliyor. Dışlamaya neden olan bariyerleri ortadan kaldırıldığında dijital kimlik sistemleri, geçmişleri ne olursa olsun mümkün olduğunca çok kişinin bankacılık yahut işe alım üzere kıymetli eser ve hizmetlere erişmesini sağlayabiliyor.

OCR Labs Milletlerarası Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Russ Cohn, bahisle ilgili şunları söylüyor: “Dışlanmaya yol açan maniler kaldırıldığında dijital kimlik sistemlerinin, geçmişleri ne olursa olsun mümkün olduğunca çok sayıda insanın hayatı güzelleştiren eser ve hizmetlere erişmesini sağlayabileceğine inanıyoruz. Daha fazla kişinin ‘yüzüyle arabasının kilidini açmak’ üzere sayısız imkana sahip olabilmek için kimlik tahlillerini kullanacağı bir geleceğe hazırlanmak için kapsayıcılığı gerçeğe dönüştürecek çalışmalara tekrar odaklanmanın vakti geldi. Zero Bias AI™’ın yanı sıra Bloom Money, Reed Screening ve Admiral Money üzere şirketlerle olan eğitim ve stratejik iş birliklerimiz sayesinde bu geleceğin gerçek olmasına yardımcı oluyoruz.”

Cohn, kelamlarına şu biçimde devam ediyor: “Bloom Money, teknolojimizi kullanarak Avrupa’daki yaşadığı ülkedekinden farklı bir ulusa mensup toplulukların mali durumlarını uygulamaları üzerinde problemsiz bir formda yönetmelerine yardımcı olarak bilgi önyargısını ortadan kaldırıyor. Birebir formda Reed Screening de yazılımımızı kullanarak manuel görüşmelerdeki önyargıyı faal olarak ortadan kaldırıyor ve işe alım süreçlerini çok daha süratli, tarafsız ve inançlı hale getiriyor.

Admiral Group PLC’nin iştiraki olan Admiral Money de birden fazla lisan konuşan, okuyan, yazan ve yetersiz hizmet alan kümelerin meskeninin pahasını artıracak adımları atmak için gereksinim duyduğu kredilerine, borç konsolidasyonuna ve otomobil finansmanı eserlerine erişimini kolaylaştırmak için 110 lisan, 32 dizgi ve 16.000’den fazla kimlik dokümanı içeren tahlil ve araştırma kataloğumuzu kullanıyor.”

Şirketlerin kimlik sistemleri geliştirirken kapsayıcılığa öncelik vermenin ehemmiyetini anlamasına yardımcı olmak için OCR Labs Küresel, “Identity Stories: The Truths About Identity and Inclusion” (Kimlik Öyküleri: Kimlik ve Kapsayıcılık Hakkındaki Gerçekler) raporunu da yayınlıyor. Raporda kapsayıcı dijital kimlik sistemlerinin temel zorluklarına ek olarak şirketlerin muhakkak sistemik önyargıları ele alması ve kapsayıcı sistemler oluşturması için kullanabileceği yönergeler bulunuyor.

Rapor hakkında daha fazla bilgi ve rapora erişim için: https://ocrlabs.com/resources/reports/the-truths-about-identity-and-inclusion