GündemHaber Girişi : 21 Nisan 2023 00:06

Oğan: “’Ne mutlu Türk’üm diyene’ sözünü önemsiyoruz”

Oğan: “’Ne mutlu Türk’üm diyene’ sözünü önemsiyoruz”

Oğan, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, ‘Ne memnun Türk’üm diyene’ kelamını önemsediklerini lisana getirerek, “Konuşmama buradan başlamamın sebebi bugün 4 Cumhurbaşkanı adayı var ve içlerinden 3 aday bu kelamı söylerken biri söylemekten çekiniyor, biri bunu söylemek istemiyor, bir başkası bu kelamı söylersem bunu kırabilir miyim, şunun zoruna sarfiyat mi diyor. Ötekinin ne dediği muhakkak değil. Bir tek göğsünü gere gere ‘Ne keyifli Türk’üm’ kelamını, Mustafa Kemal Atatürk’ün bu veciz sözünü söyleyen biziz.” tabirlerini kullandı.

“Şimdiye kadar bizi, Türk milliyetçilerini birilerinin yedeği olarak gördüler” diyen Oğan, şunları kaydetti:

“Hem Millet İttifakı hem Cumhur İttifakı, ‘Türk milliyetçileri nasıl olsa bize oy verecekler, bunların devlet yönetme isteği, dileği yok, hükümet olmak istemiyor. Ne versek ondan kifayetlenecekler. 2-3 takım, hükümette bakanlık bile istemiyorlar.’ diyerek Türk milliyetçilerin, Atatürkçülerin Türkiye’yi yönetme istek ve dileği daima gemlendi. O ufuk daima daraltıldı. Evet siyaset üstüyüz lakin milliyetçi ideolojiyi devlet yönetecek noktaya getirmek bir siyaset sıkıntısı değil, her Türk milliyetçisinin varoluş hedefidir.”

Oğan, “Biz son periyotlarda fazla akademik alana, Türk milliyetçiliği fikriyatının yalnızca yazma-çizme kısmına hapsedildik.” diyerek, “Bize bir alan çizdiler ve dediler ki: ‘Siz lakin şu alan içinde durabilirsiniz. Devlet yönetmek, bu ülkeyi daha ileriye götürmek kim, siz kim? Siz yeri gelir HDP ile yan yana oturtturulursunuz, yeri gelir HÜDA-PAR ile kol kola sokulursunuz.’ Bize bu dikte edilmeye çalışıldı. Bizim kabul etmediğimiz, itiraz ettiğimiz noktaların başında bu geliyor. Türk milliyetçisi bir kişinin temel ideolojisi, bu ülkeye temel bağlılığı, tezli bir formda söylüyorum öbür bütün ideolojilerden çok daha fazla ve farklıdır. Bu ülke için şayet ölmek gerekirse her vatansever bunu yapar lakin en önden bir Türk milliyetçisi koşar.” formunda konuştu.





Hibya Haber Ajansı