EğitimHaber Girişi : 15 Kasım 2022 12:41

Öğrencilere Müjde! Burs ve kredi başvuruları başladı

Öğrencilere Müjde! Burs ve kredi başvuruları başladı

Eğitim Haberleri:Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvurularının başladığını duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Öğrenci arkadaşlarım, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı. 17 Kasım Perşembe günü saat 23.59’a kadar başvurularınızı http://turkiye.gov.tr‘den yapabilirsiniz” ifadesini kullandı.

KYK BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIYOR?

KYKburs ödemeleri kimlik numarasının son hanesine göre öğrencilere yatıyor. Bu seneki burs başvuruları tamamlandıktan ve sonuçlarının açıklanmasından sonra KYK tarafından belirlenen tarihlerde hesaplara burslar yatmış olacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvurularının başladığını duyurdu.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

KYK burs ücreti lisans öğrencilerine 850 TL, Yüksek Lisans öğrencilerine 1.750 TL ve son olarak doktora öğrencilerine 2.500 TL veriliyor.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs başvurusu e-devlet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Bunun için öncelikle öğrencinin T.C. kimlik numarası ve şifresi ile e-devlet’e giriş yapması gerekiyor.

Sonrasında e-Devlet KYK burs başvuru ekranında başvuru bilgileri yer alıyor. Burada öğrenci uyarıları okuyup onayladıktan sonra bir sonraki adıma geçiliyor.

İkinci adımda ise öğrencinin kimlikte yer alan bilgilerini eksiksiz bir şekilde girmesi veya yanlış varsa düzeltilmesi isteniyor.

Sonraki adımlarda ise sırasıyla;

  • Öğrenim bilgileri
  • Bilgilendirme mesajı
  • Adres bilgileri
  • Özel durum bilgileri
  • Aile bilgileri

Burs ya da kredinin yatırılacağı Ziraat Bankası bilgileri girildikten sonra, Ziraat Bankası ürün başvuru işlemleri, Verilen bilgilerin önizlemesi, son işlem gerekecek.

Başvuru işlemlerini tamamlayan öğrencilerin verdikleri bilgiler resmi kurumlar ile karşılaştırılarak burs veya kredi almaya hak kazandığı Bakanlık tarafından belirtilen tarihte tüm öğrenciler için aynı anda açıklanacak.

BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

KYK tarafından yapılan açıklamaya göre 15 Kasım 2022 Salı günü başlayan KYK burs başvuruları 17 Kasım Perşembe saat 23.59’da son bulacak.�

BURS VE KREDİ ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

1. Burs başbakanlık tarafından verilir ve geri ödemesi yoktur ama kredinin geri ödemesi vardır.

2. Bursunuzun devamı için çeşitli şartları sağlamanız gerekmektedir. (Disiplin ve not şartı.)

3. Kredi alırsanız geri ödemesi vardır ve beyaz eşyaya endeksli faiz oranlarına göre anaparaya faiz eklenerek sizlerden tahsil edilir.

4. Kredi ödemesi ilk sigorta başlangıcında başlar veya öğrencilikten 2 yıl sonra. Bu süreyi uzattırabilir, taksitlendirme yapabilirsiniz.

5. Bursunuz başarısızlık nedeniyle düşerse artık burs değil kredi almış olursunuz. Yani bursunuz krediye dönüşür.