EğitimHaber Girişi : 09 Kasım 2022 15:53

Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) nedir?

Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatilinde öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla Öba üzerinden 24 Ocak – 4 Şubat’ta isteğe bağlı hizmet içi eğitim verileceğini açıkladı.

ÖĞRETMEN BİLİŞİM AĞI (ÖBA) NEDİR?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konu ile ilgili açıklamasında; “Öğretmenlerin istedikleri yerden, istedikleri saatte girebilecekleri bu platformda 21 Ocak’tan itibaren “fikrî mülkiyet hakları, korunmaya muhtaç çocukların eğitimi (rehberlik ve psikolojik danışmanlara yönelik),dijital becerilerin geliştirilmesi (öğretmenlerin uzaktan öğretim becerilerinin geliştirilmesi),etkinlik temelli ders tasarımı, kütüphane organizasyonu ve kullanımı, iklim değişikliği, ilk yardım, İngilizce öğretim becerilerinin geliştirilmesi”gibi eğitimleri de yer alacak. Bu platform sayesinde öğretmenlerimizin artık seminer dönemlerinde tıpkı ara tatilde olduğu gibi okullarına gitmeden uzaktan eğitim yoluyla mesleki çalışmalarını tamamlayabilmelerine imkân sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı..

öğretmen bilişim ağı öba

ÖBA’YA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Sistem üzerinden öğretmenlere verilecek yarıyıl tatilindeki eğitimlere, MEBBİS ve e-Devlet şifreleri kullanılarak erişilebilecek. Eğitimlerini tamamlayan öğretmenler, e-Sertifika’ları MEBBİS hizmet içi eğitim modülünden alabilecek..

ÖĞRETMEN BİLİŞİM AĞI (ÖBA) SİTESİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

ÖBA E-DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ