GündemHaber Girişi : 24 Şubat 2023 13:20

OHAL bölgesindeki öğretmen ve MEB personeline yer değişikliği hakkı

OHAL bölgesindeki öğretmen ve MEB personeline yer değişikliği hakkı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; Bakanlık merkez binasında Eğitim-Bir Sen Genel Lideri Latif Selvi, Türk Eğitim-Sen Genel Lideri Talip Geylan, Eğitim-Sen Genel Lideri Nejla Heyet, Eğitim-İş Genel Lideri Kadem Özbay ve Eğitim-İş Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer ile bir ortaya geldi. Toplantıya, Bakan Yardımcıları Petek Aşkar ve Sadri Şensoy ile İşçi Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik de katıldı.

Toplantıda Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan etkilenen ve OHAL ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa vilayetlerini kapsayan bölgede misyon yapan öğretmen ve MEB çalışanının ilgili yasal kararlar kapsamında yer değişikliği ele alındı. Bakanlıkça yılda iki kere yapılan mazeret tayini hakkı, bu yıl deprem nedeniyle üçe çıkarıldı. Mazeret tayini hakkı harikulâde hâl ilan edilen bölgede yer alan vilayetlerde Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı misyon yapan sözleşmeli/kadrolu öğretmen ve başka işçisi kapsıyor.

OHAL ilan edilen vilayetlerdeki çalışandan eşini yahut çocuğunu deprem nedeniyle kaybedenler ile kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu şahısların (eş, çocuk, anne, baba) bulunduğu vilayette tedavisinin mümkün olmadığını belgelendirenler, yer değiştirme başvurusu yapabilecek. Müracaatları onaylanan çalışanın atanmak istedikleri vilayetteki norm takım ve konum durumuna bakılmaksızın atamaları gerçekleştirilecek. Yer değişikliğine ait detaylar, yayımlanacak kılavuzda yer alacak.

Hibya Haber Ajansı